Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστότητα και NPLs στην ατζέντα ΥΠΟΙΚ-τραπεζιτών

Τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Συμφωνήθηκαν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές, με άξονα την ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας και τα κόκκινα δάνεια.

Ρευστότητα και NPLs στην ατζέντα ΥΠΟΙΚ-τραπεζιτών

Η ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις με στόχο την ανάταξη της οικονομίας μετά το πέρας της πανδημικής κρίσης και η εντατικοποίηση στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με αιχμή το εργαλείο του Ηρακλή ΙΙ, που θα τρέξει το 2021, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Ζαββού με τους διευθύνοντες συμβούλους των ελληνικών τραπεζών κ.κ. Μεγάλου, Καραβία, Ψάλτη και Μυλωνά.

Σύμφωνα με πηγές, η συζήτηση ήταν αποδοτική καθώς συμφωνήθηκαν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές με άξονα την ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας αλλά και ουσιαστική όσον αφορά το μέγα ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Στους στόχους της κυβέρνησης είναι η επέκταση του σχεδίου εγγυήσεων Ηρακλής και το 2021, η οποία θα στηρίξει τον δεύτερο γύρο τιτλοποιήσεων που ετοιμάζουν οι τράπεζες για την επόμενη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v