Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα φέσια 751 εκατ. ευρώ μπήκαν την εφορία το Νοέμβρη

Μικρή μείωση κατέγραψε ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν οφειλές έναντι του κράτους. Αντίθετα αυξητικά κινήθηκαν όσοι απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα (σχεδόν 1,8 εκατομμύρια) αλλά και όσοι τα υπέστησαν.

Νέα φέσια 751 εκατ. ευρώ μπήκαν την εφορία το Νοέμβρη

Τα 5 δισ. ευρώ ξεπέρασαν οι απλήρωτοι φόροι στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου -Νοεμβρίου 2020, ποσό σημαντικά μειωμένο έναντι των επιδόσεων του 2019 (6,5 δισ. ευρώ) αλλά κάθε άλλο παρά αμελητέο, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός των αναστολών πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες μπήκαν στο «τεφτέρι» της εφορίας στο εντεκάμηνο έφτασαν τα 5,020 δισ. ευρώ έναντι 4,269 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο με την αύξηση να αγγίζει τα 751 εκατ. ευρώ.

Μικρή μείωση κατέγραψε ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν οφειλές έναντι του κράτους. Ηταν 4,278 εκατομμύρια το Νοέμβριο έναντι 4,366 εκατομμυρίων ένα μήνα νωρίτερα. Από την άλλη πλευρά, όμως, αυξημένος ήταν ο αριθμός όσων απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης: 1,798 εκατ. έναντι 1,784 εκατ. Το ίδιο ισχύει και με όσους αντιμετώπισαν τις νομικές ενέργειες του Δημοσίου: έφτασαν το 1,293 εκατομμύριο σχεδόν 1.000 περισσότεροι σε ένα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v