Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης project manager για τις συντάξεις

Τόσο ο επικεφαλής της Ομάδας Έργου όσο και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. Η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει -εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης project manager για τις συντάξεις

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη συγκροτείται Ομάδα Έργου (με βάση τις προβλέψεις του νόμου 3144/2003), με επικεφαλής project manager, με αποστολή την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η Ομάδα Έργου θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην Κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους.

Η Ομάδα Έργου θα έχει στενή συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των υπολοίπων συναρμόδιων υπουργείων. Για την υλοποίηση του project της επιτάχυνσης των συντάξεων, η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει –εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Επικεφαλής της Ομάδας Έργου τοποθετείται ο οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, στέλεχος επιχειρήσεων και τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εμπειρία στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων στο δημόσιο τομέα. Ως μέλη της Επιτροπής ορίζονται οι:

-Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Δρ. Αλέξανδρος Bαρβέρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

-Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

-Ελένη Νιαρχάκου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

Σημειώνεται ότι τόσο ο επικεφαλής της Ομάδας Έργου όσο και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Για το θέμα της απονομής συντάξεων οφείλουμε να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο. Η αλήθεια είναι ότι το 2020, χάρη στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Υπουργείο και τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, κατεγράφη σημαντική αύξηση της απονομής συντάξεων κατά 31% σε σχέση με το 2019. Ωστόσο, οι προσπάθειες για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων πρέπει να ενταθούν. Αυτή είναι η βασική αποστολή της Ομάδας Έργου που, σε στενή συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ θα συμβάλλει από την πλευρά της στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. Για αυτονόητους λόγους, τα πρόσθετα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το έργο είναι κρίσιμο και όλοι όσοι συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή, αντιλαμβανόμαστε ότι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».

Το βιογραφικό του Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι Συνιδρυτής και Διαχειριστής Εταίρος εταιρίας επενδυτικών
συμβούλων, με βασικό αντικείμενο εργασιών την αναδιάρθρωση χρέους μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων (πάνω από € 100 εκατομμύρια συνολικά αναδιαρθρωμένα δάνεια μέχρι σήμερα) και συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων σε σειρά κλάδων.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ενεργός investment manager τα τελευταία 25 χρόνια, έχοντας θητεύσει ως Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων μεγάλων εταιριών στους τομείς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών, της αναψυχής και ψυχαγωγίας καθώς και στην διοίκηση εταιριών του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα.

Έχει διατελέσει Επικεφαλής Έργου σε πολλά σημαντικά projects της Ελληνικής Κυβέρνησης. Κατά την περίοδο 2007-2009, υπήρξε συντονιστής (Project Manager) για ολόκληρη την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ την περίοδο 2012-2014 ηγήθηκε της επιτυχημένης προσπάθειας ιδρύσεως του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (ΙFG).

Κατά την διάρκεια της θητείας του στον τομέα της διοίκησης και διαχείρισης επενδύσεων, έχει υπηρετήσει σε πολυάριθμες διοικητικές θέσεις με πιο αξιοσημείωτες το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Αεροδρομίου Athens (AIA), το διοικητικό συμβούλιο του Alpha TV τα διοικητικά συμβούλια της Millennium Bank Greece και της Βουλγαρικής Τράπεζας Επενδύσεων (B.I.B. – αργότερα Emporiki Bank Bulgaria) καθώς και της Interamerican Romania, Interamerican Bulgaria και της Interlife Κύπρου.

Υπήρξε επί δεκαετία Πρόεδρος ΔΣ του ξενοδοχειακού ομίλου Ελληνικές Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κρήτης Α.Ε., και καθοδήγησε την επιτυχημένη πώληση του σε μεγάλο διεθνές επενδυτικό fund (εντός του 2020)

Ο κ. Κεφαλογιάννης, γεννήθηκε στην Κρήτη το 1964. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v