Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Οι τράπεζες να ανοίξουν την κάνουλα των δανείων σε ΜμΕ

Οι τράπεζες πρέπει να διοχετεύσουν, φυσικά με προσοχή, και εκτός των χρηματοδοτικών εργαλείων που συμμετέχει το Δημόσιο, μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πιστώσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απ’ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν, τόνισε ο υπουργός.

Σταϊκούρας: Οι τράπεζες να ανοίξουν την κάνουλα των δανείων σε ΜμΕ

Οι τράπεζες δεν ακολούθησαν το βηματισμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση της ΕΣΕΕ, με θέμα: «Ιδιωτικό Χρέος και Πανδημική Κρίση». 

Οπως είπε ο υπουργός, «είναι γεγονός ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τον απαιτούμενο βαθμό πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό. Και αυτό πρέπει να αλλάξει, με ευθύνη των πιστωτικών ιδρυμάτων».

Οι τράπεζες πρέπει να διοχετεύσουν, φυσικά με προσοχή, και εκτός των χρηματοδοτικών εργαλείων που συμμετέχει το Δημόσιο, μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πιστώσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απ’ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο πλέγμα μέτρων στήριξης της οικονομίας τονίζοντας ότι με τα επιπλέον μέτρα που θα εφαρμοστούν το προσεχές διάστημα, ύψους 8,5 δισ. ευρώ, ο λογαριασμός ανεβαίνει στα 11,6 δισ. ευρώ για το 2021, και συνολικά στα 35,6 δισ. ευρώ για την διετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v