Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις αγορές με 30ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

Το θετικό κλίμα που διαμόρφωσε η ΕΚΤ με την ανακοίνωση ότι επιταχύνει τις αγορές ομολόγων σπεύδει να εκμεταλλευτεί ο ΟΔΔΗΧ. BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC, J.P. Morgan και Εθνική θα τρέξουν τη διαδικασία.

Στις αγορές με 30ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

Εντολή στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan and Εθνική Τράπεζα να τρέξουν την έκδοση 30ετούς ομολόγου έδωσε ο ΟΔΔΗΧ

Ο τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιανουάριο του 2052. Οπως σημειώνεται πάντα σε ανάλογες ανακοινώσεις, η έκδοση θα γίνει στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βιβλίο προσφορών μπορεί να ανοίξει ακόμα και αύριο. 

Οι εξελίξεις τρέχουν μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, οπότε και ανακοινώθηκε ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, εξέλιξη που οδήγησε σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης. 

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη έξοδος στις αγορές του ελληνικού δημοσίου ήταν στα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και εκδόθηκε 10ετές ομόλογο για το οποίο είχε υπάρξει μεγάλη ζήτηση. Λίγο μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, η ζήτηση ξεπέρασε τα 22 δισ. ευρώ και οδήγησε σε βελτίωση της καθοδήγησης για την απόδοση του τίτλου. Με τις προσφορές να υπερβαίνουν τελικά τα 29 δισ. ευρώ έκλεισε το βιβλίο και το δημόσιο άντλησε ποσό 3,5 δισ. ευρώ.

Ενώ αρχικά είχε δοθεί καθοδήγηση για επιτόκιο Mid Swaps + 110 μονάδες βάσης, δηλαδή 0,9%, αυτό περιορίστηκε σε Mid Swaps +100 μονάδες βάσης, δηλαδή 0,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v