Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στο πλαφόν 20 ατόμων στα καταστήματα

Κλειστό παραμένει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη, ανοίγει με click away η Θεσσαλονίκη και με click away και click inside η Αχαϊα. Επανεκκινούν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ τη Δευτέρα με εξαίρεση τα VLTs. Ποια είναι

Τέλος στο πλαφόν 20 ατόμων στα καταστήματα

Ανοίγουν με τη μέθοδο του click away τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Αχαϊα θα λειτουργήσουν με click away και click inside, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αντίθετα, κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ πλην τα OΠΑΠ Play και τα VLTs ενώ αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων που μπορούν να είναι μέσα στα καταστήματα.

Με τα νέα δεδομένα προβλέπεται:

  • Επιφάνειες ως 500 τμ ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά
  • Για μεγαλύτερα καταστήματα, άνω των 500 τ.μ. προβλέπεται ένα άτομο για κάθε 100 από τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

 Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου το υπουργείο Ανάπτυξης εισηγήθηκε να σταματήσει το click inside, δηλαδή η επίσκεψη σε κατάστημα με ραντεβού. Το θέμα συζητήθηκε αλλά κρίθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα να γίνει κάτι τέτοιο. Το κριτήριο είπε ήταν να αποτραπεί να υπάρξουν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μεγάλος συγχρωτισμός (π.χ. το Σαββατο).

Από την άλλη πλευρά, είπε υπήρξε και εισήγηση για να αυξηθεί το όριο επισκεπτών στα μεγάλα καταστήματα και κρίθηκε ότι ήταν εύλογο και έγινε δεκτό. Δεν συνέβη το ίδιο για τα malls. Η επιτροπή θεωρεί ότι πρέπει να περιμένουμε γιατί ξέρουμε ότι σε αυτούς τους χώρους ο κόσμος τείνει να συναθροίζεται στους διαδρόμους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v