Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Self test: Πόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί

Στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία από την πλατφόρμα πριν την επαναλειτουργία των λυκείων. Στους 258 ανέρχονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον κορωνοϊό.

Self test: Πόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί

Τα Λύκεια όλης της χώρας, επαναλειτουργούν απο αύριο 12/4, ενώ διαθέσιμη είναι απο σήμερα (Κυριακή 11 Απριλίου) η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self test στην πλατφόρμα μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Στο 0,3% η θετικότητα στα self-tests, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Από τις 8 το πρωί σε σύνολο 84.131 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 258 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (136 μαθητές και 122 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό).

Οι 258 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν αύριο στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Στην πλατφόρμα θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

-Αν το self-test είναι αρνητικό, για τους μαθητές θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας αυτής. Οι μαθητές θα φέρουν την σχολική αυτή κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας για το πρώτο test και της Πέμπτης για το δεύτερο test. Για τους εκπαιδευτικούς θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

-Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε σταθερά σημεία που λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και την Κυριακή και εκεί αναγράφονται και οι ώρες λειτουργίας του κάθε σημείου, όπου διενεργούνται δωρεάν επαναληπτικά tests.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v