Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πελώνη για κορωνοπάρτι: Επέμβαση της αστυνομίας θα έφερνε διασπορά…

«Διακριτική» θα είναι η παρουσία της αστυνομίας, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Μια επέμβαση μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη διασπορά ή επεισόδια.

Πελώνη για κορωνοπάρτι: Επέμβαση της αστυνομίας θα έφερνε διασπορά…

Η παρουσία της αστυνομίας είναι «διακριτική», απάντησε η κυβερνητικής εκπρόσωπος ερωτηθείσα για το θέμα των κορωνοπάρτι.

Όπως είπε, είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού, ενώ η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Μια μαζική παρέμβαση της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις 1.000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού ή επεισόδια καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες που να επιδιώκουν έναν κλεφτοπόλεμο ή μια σύγκρουση με την αστυνομία, συμπλήρωσε. Ζήτησε να μη χάνουμε τη «μεγάλη εικόνα» καθώς οι περισσότεροι πολίτες κάνουν υπομονή, ώστε να βγούμε από το τούνελ.

Η ίδια δεν απάντησε και στο ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση αν απαγορευτεί η μετακίνηση μεταξύ περιφερειών, αλλά οι πολίτες αποφασίσουν να πάρουν το αυτοκίνητό τους και να κινηθούν στην επαρχία.

Η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι «συνεχίζεται με τρόπο υποδειγματικό και ρυθμούς ταχύτερους από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η επιχείρηση "Ελευθερία". Από την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ενώ από μεθαύριο Τετάρτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανεπιτυχή» την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να πείσει πως η κυβέρνηση χειραγωγεί την επιτροπή. «Η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει», τόνισε, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να δοθούν τα πρακτικά της Επιτροπής στη δημοσιότητα, απάντησε: «Τα πρακτικά, αν δίνονταν στη δημοσιότητα, θα πολιτικοποιούσαν μια συζήτηση που είναι αμιγώς επιστημονική και δεν βοηθούν τους επιστήμονες να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και την παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε: «Επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία και αποκλιμάκωση της έντασης. Το περιστατικό αφορά τη γαλλική πλευρά. Στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για θετική ατζέντα και το κομμάτι αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του κ. Δένδια στην Άγκυρα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v