Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενο άνοιγμα εστίασης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους, υποστηρίζει. Ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ελεγχόμενο άνοιγμα εστίασης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και καλεί σε ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης.

Οπως υποστηρίζει, «η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όριά της και τη χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου, με:

  • την κόπωση από την αποτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό κατάρρευση και τα κρούσματα εκτός ελέγχου,
  • τις καθημερινές αντιφάσεις της κυβέρνησης,
  • τις πολιτικές αποφάσεις τις οποίες στη συνέχεια καλείται να επικυρώσει η Επιτροπή
  • και την πλειοδοσία υπουργών στα τηλεπαράθυρα, ερήμην των επιστημόνων, για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες,

Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους. Από τη μία, συνεχίζει προσχηματικά ένα αποτυχημένο ιδιότυπο lockdown, την ώρα που οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται κάθε μέρα στα ΜΜΜ, στους μαζικούς χώρους εργασίας και από την άλλη, προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος για την πανδημία είναι ο συνωστισμός σε πλατείες και δημόσιους χώρους.

Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει. Να σταματήσει να στοχοποιεί τους πολίτες. Να σταματήσει τον παραλογισμό που οδηγεί τη χώρα στη διάλυση. Καλούμε επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v