Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταγγελία για διάθεση rapid και self tests από 13 επιχειρήσεις λιανικής

«H διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία», τονίζει ο ΕΟΦ. Η καταγγελία και τι ορίζει η νομοθεσία.

Καταγγελία για διάθεση rapid και self tests από 13 επιχειρήσεις λιανικής

Τη διάθεση των self tests μόνον από τα φαρμακεία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

"H διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία", επισημαίνεται στη λακωνική ανακοίνωση του Οργανισμού

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα, καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προς τον ΕΟΦ, σύμφωνα με την οποία 13 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα διέθεταν σε πολίτες rapid tests, μέσω του Διαδικτύου ή από το φυσικό κατάστημά τους.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του ΠΦΣ, η χρήση ιατροτεχνολογικών προϊόντων από φυσικά πρόσωπα ως τελικούς χρήστες, που χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια δοκιμασιών ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test), επιτρέπεται να διενεργείται από συγκεκριμένους φορείς.

Η νομοθεσία ορίζει, επίσης, πως ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα.

Τα εν λόγω ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τη διενέργεια δοκιμασιών ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) αποτελούν in vitro αυτοδιαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Πηγή: Iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v