Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Πώς προχωράει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Τι περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα (Asset Development Plan). Η «ώριμη» παραχώρηση του Ελληνικού και οι τρέχοντες διαγωνισμοί για Εγνατία Οδό, Γούρνες Ηρακλείου και μαρίνες. Ποιες οι εκτιμήσεις για τη μελλοντική αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων.

ΤΑΙΠΕΔ: Πώς προχωράει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Τον οδικό χάρτη αξιοποίησης 38 περιουσιακών στοιχείων ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ, μετά τη σχετική έγκριση που έλαβε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Περιλαμβάνει την ομαδοποίηση 23 περιπτώσεων ιδιωτικοποίησης καθώς και κατευθύνσεις για τη διάχυση των αρχών της Αειφορίας στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (Asset Development Plan), σε πρώτη φάση αναμένονται εξελίξεις στην παραχώρηση του Ελληνικού και της Εγνατίας Οδού, αλλά και του διαγωνισμού για την πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου και της ΔΕΠΑ.

Στο μέτωπο των μεγάλων παραχωρήσεων ακολουθούν χωρίς προσδιορισμένη ωστόσο ημερομηνία, τόσο ο διαγωνισμός για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, αλλά και της πώλησης του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Σε ό,τι αφορά την Αττική Οδό στόχος είναι ο διαγωνισμός να γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022. Γνωστοποιείται ότι η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης θα καθορίσει το χρονικό σχεδιασμό του διαγωνισμού για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Στον τομέα των ακινήτων επίκειται η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο, το κάμπινγκ στα Καμένα Βούρλα αλλά και ιαματικών πηγών.

Το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει επίσης την αξιοποίηση έξι μαρινών (με αρκετούς διαγωνισμούς ήδη να τρέχουν) αλλά και 10 περιφερειακών λιμανιών.

Σε φάση αξιολόγησης των εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης βρίσκονται οι συμμετοχές του ΤΑΙΠΕΔ στα ΕΛΛ.ΠΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.

Το ADP έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου και είναι διαθέσιμο εδώ https://bit.ly/3frJhCi

Στο κείμενο γίνεται γνωστό ότι το Ταμείο προετοιμάζει πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου αλλά και το ότι εξετάζεται η δυνατότητα αξιοποίησης κάποιων από τους μικρούς λιμένες ή/και μαρίνες του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας. Η διερεύνηση αυτή αφορά στην παρούσα στιγμή την μαρίνα για Mega-Yacht και την μαρίνα Σπηλιάς εντός του κεντρικού λιμένα του Οργανισμού και τον μικρό λιμένα της Λευκίμμης.

 * Δείτε τι περιλαμβάνει το ADP στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v