Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απάντηση του εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη στις δηλώσεις που άναψαν φωτιές

Ντοκιμαντέρ στο οποίο εμφανίζεται ο γνωστός εφοπλιστής δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων. Ο ίδιος σπεύδει με δήλωσή του να υποστηρίξει ότι σε ότι αφορά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας «έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς». Κάνει λόγο για συκοφαντία και «συρραφές».

Η απάντηση του εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη στις δηλώσεις που άναψαν φωτιές

Φωτιές άναψαν δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη στο ντοκιμαντέρ «Black Trail» στο οποίος εμφανίζεται να δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση».

Ο εφοπλιστής έδωσε απάντηση με δήλωσή του που μεταφέρουν τα Ναυτικά Χρονικά:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας.

Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους. Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

Στη δήλωσή του, ο Πάνος Λασκαρίδης εμφανίζεται να δηλώνει ότι «οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσ***ουν πάνω στον πρωθυπουργό. Δεν έχει χρησιμότητα ο πρωθυπουργός. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα».

Στο ντοκιμαντέρ ο αρμόδιος υπουργός Γ. Πλακιωτάκης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Π. Λασκαρίδη αρκέστηκε να σημειώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία για να υπάρξει μια τόσο μεγάλη πρόοδος την τελευταία δεκαετία».

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Με δήλωσή του, ο Ν. Σαντορινιός μιλά για «ντροπιαστική, για τη χώρα, αμηχανία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε στο ξένο ειδησεογραφικό Δίκτυο EIC (European Investigative Collaboration) κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις προσβλητικές δηλώσεις του εφοπλιστή, κ. Λασκαρίδη, για την Ελληνική Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

«Απορίας άξιο όμως είναι, πώς σε ό,τι αφορά την προστασία της ελληνικής ναυτεργασίας, η Κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια «αμηχανία», αφού μέχρι τώρα έχει φέρει πλήθος τροπολογιών που απορυθμίζουν το εργασιακό περιβάλλον των ναυτικών και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.

Το σημερινό βίντεο του «εμβρόντητου» και «άλαλου» Υπουργού Ναυτιλίας αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την παντελή απουσία συγκροτημένης πολιτικής της ΝΔ για τον κλάδο της Ελληνικής Ναυτιλίας, για την ενίσχυση του ελληνόκτητου στόλου και για τους Έλληνες ναυτικούς. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αυτή η Κυβέρνηση λειτουργεί ως υπηρέτης συμφερόντων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v