Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νέα ακτινογραφία της αγοράς on line τυχερών παιχνιδιών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το «ξεκαθάρισμα» της αγοράς των online τυχερών παιχνιδιών. Ποιοι είναι αυτοί που διεκδικούν άδεια, ποιοι έχουν πάρει, ποιοι θα πάρουν και πώς θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο από 1η Αυγούστου 2021.

Η νέα ακτινογραφία της αγοράς on line τυχερών παιχνιδιών

Να βάλει τάξη στην άναρχη αγορά του ηλεκτρονικού τζόγου επιχειρεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, η οποία ξεκίνησε την αδειοδότηση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σήμερα χωρίς άδεια στη χώρα μας.

Στην Επιτροπή, φάκελο-αίτηση για χορήγηση άδειας έχουν ήδη καταθέσει 21 υποψήφιοι, από τους οποίους άδειες έχουν πάρει πέντε ενώ συνολικά αναμένεται να δοθούν 15 ή 16 άδειες.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν ληφθεί και οι απορριπτικές αποφάσεις για τις εταιρείες που δεν κατάφεραν να καταθέσουν ολοκληρωμένους φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή έχει εισπράξει 15.500.000 ευρώ ενώ το συνολικό τίμημα από τις αδειοδοτήσεις θα φτάσει τα 21.750.000 ευρώ.

Το «προφίλ» των παικτών που διεκδικούν θέση στη ελληνική αγορά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «παίκτες» που κατέθεσαν αίτηση είναι 21, ωστόσο πολλοί από αυτούς συνδέονται μεταξύ τους και κατά συνέπεια θα αδειοδοτηθούν οι πιο «ισχυροί», όπως προκύπτουν από τις συνέργειες που έχουν δημιουργηθεί.

Όσοι δεν πάρουν άδεια θα εισχωρήσουν στις εταιρείες που θα έχουν τελικά άδεια ή θα αναγκαστούν να κλείσουν στο τέλος Ιουλίου, έχοντας ουσιαστικά διορία ενός μήνα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν τελικά δεν κλείσουν, θα μπουν στη «μαύρη λίστα» της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Οι επιχειρήσεις

1. Η Kaizen Gaming International Limited (ex. GML Interactive Ltd). Πρόκειται για παλιό παίκτη στην αγορά με έδρα τη Μάλτα, ο οποίος δεν αναμένεται να πάρει άδεια. Η εταιρεία «συνδέεται» με τη Stoiximan Limited, στην οποία αναμένεται να μεταφέρει το χαρτοφυλάκιό της.

2. Η B2B Gaming Services Malta Limited. Επίσης παλιός παίκτης στην αγορά, με έδρα τη Μάλτα. Αν και ακόμα δεν έχει πάρει σχετική άδεια, η εκτίμηση είναι ότι θα πάρει. Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του φακέλου που έχει καταθέσει χωρίς να εντοπίζονται ελλείψεις και αναμένεται να καταθέσει εγγυητικές και χρήματα για την άδεια έως τις 15.6.21. Το σύνολο των χρημάτων που πρέπει να καταθέσει είναι 1.250.000 ευρώ.

3. Η Rebels Gaming Limited. Ένας ακόμα παλιός παίκτης στην ελληνική αγορά με έδρα επίσης τη Μάλτα. Σχετίζεται με τη WM Interactive Ltd αλλά και την Interwetten Gaming Ltd. Θεωρείται αβέβαιο αν θα πάρει άδεια ή θα πάρουν μόνο οι συνδεμένες με αυτήν.

4. Η GLB GmbH. Ενας ακόμα παλιός παίκτης με έδρα τη Μάλτα, ο οποίος το πιο πιθανό είναι πως στο τέλος της διαδικασίας θα πάρει την πολυπόθητη άδεια έναντι 1.250.000 ευρώ.

5. Diamond Link Limited. Παίκτης που δραστηριοποιείται ήδη στην ελληνική αγορά, με έδρα την Μάλτα. Ο σχετικός φάκελος που κατατέθηκε έχει αρκετές ελλείψεις, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι τελικά εκτός αγοράς.

6. Sporting Odds Limited. Παλιός παίκτης με έδρα την Αγγλία (και μόνιμη εγκατάσταση Μάλτα). Έχει σχέση με τις VistaBet Limited και bwin.gr LIMITED και αναμένεται να πάρει σχετική άδεια, μια και ήδη έχει καταθέσει τα χρήματα.

7. Lucky Stream Limited. Δραστηριοποιείται ήδη στη χώρα μας ενώ η έδρα της είναι στη Μάλτα. Έχει ήδη πάρει τη σχετική άδεια για να συνεχίσει τη λειτουργία της στη ελληνική αγορά.

8. ΟΠΑΠ ΑΕ. Ο Οργανισμός συνδέεται με τη Stoiximan Limited. Εχει πάρει τη σχετική άδεια και μάλιστα αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία που πλήρωσε το σύνολο του τιμήματος (συνολικά 5.000.000 ευρώ).

9. Love 2 Celebrate Limited. Πρόκειται για εταιρεία που δραστηριοποιείται ήδη στη χώρα μας, με έδρα την Αγγλία. Σύνδεση υπάρχει με την NETBET ENTERPRISES LTD, η οποία και αναμένεται να πάρει την άδεια, με τη Love 2 Celebrate Limited να μεταφέρει τα δικαιώματά της και να κλείνει.

10. Online Amusement Solutions LTD. Ένας ακόμα παλιός παίκτης με έδρα τη Μάλτα, που ακόμα δεν έχει καταθέσει το σύνολο των δικαιολογητικών του. Αν το πράξει άμεσα, ίσως και να πάρει την άδεια.

11. Logflex Limited. Εταιρεία που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με έδρα την Αγγλία (και μόνιμη εγκατάσταση Μάλτα). Συνδέεται με την Gamart Limited, η οποία και αναμένεται να πάρει την άδεια.

12. WM Interactive Ltd. Πρόκειται για νέο παίκτη στην ελληνική αγορά, με έδρα τη Μάλτα. Συνδέεται με τη Rebels Gaming Limited. Εκτιμάται ότι θα πάρει την σχετική άδεια από την ΕΕΕΠ.

13. Interwetten Gaming Ltd. Άλλη μία νεοεμφανιζόμενη εταιρεία με έδρα τη Μάλτα. Έχει διασυνδέσεις με τη Rebels Gaming Limited και εκτιμάται ότι θα πάρει άδεια καταβάλλοντας 1.250.000 ευρώ.

14. Gamart Limited. Νέος παίκτης με έδρα τη Μάλτα και διασυνδέσεις με τη Logflex Limited. Εκτιμάται ότι θα πάρει άδεια καθώς έχει ήδη καταθέσει χρήματα και εγγυητική, απλά λείπουν κάποια χαρτιά.

15. Stoiximan Limited. Νέος παίκτης με έδρα τη Μάλτα. Η εταιρεία συνδέεται με την Kaizen Gaming International Limited (ex. GML Interactive Ltd) αλλά και τον ΟΠAΠ ΑΕ. Έχει πάρει ήδη άδεια.

16. VistaBet Limited. Άλλη μία νέα εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, που συνδέεται με τη Sporting Odds Limited. Αναμένεται να γίνει κάτοχος μίας άδειας κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα. Έχει ήδη καταθέσει τα χρήματα.

17. bwin.gr LIMITED. Πρόκειται για ακόμα ένα νέο παίκτη που θέλει να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας, με έδρα τη Μάλτα. Συνδέεται με τη Sporting Odds Limited. Αναμένεται να πάρει άδεια μέσα στην άλλη βδομάδα.

18. Betmed Ltd. Ενας ακόμα νέος παίκτης με έδρα τη Μάλτα. Ήδη έχει στα χέρια της την άδεια.

19. Plumo Limited. Νέα εταιρεία στην Ελλάδα με έδρα την Κύπρο. Πήρε ήδη άδεια.

20. N1 Greece Limited. Νέος παίκτης με έδρα τη Μάλτα, που αναμένεται να πάρει άδεια αυτή τη βδομάδα.

21. NETBET ENTERPRISES LTD. Πρόκειται για νέα εταιρεία στη χώρα μας, με έδρα τη Μάλτα. Συνδέεται με τη Love 2 Celebrate Limited και αναμένεται να πάρει άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v