Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρισμός: Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη και οι πονοκέφαλοι στα βόρεια σύνορα

Η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 καθώς και οι εκτιμήσεις για την πορεία της σεζόν βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης.

Τουρισμός: Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη και οι πονοκέφαλοι στα βόρεια σύνορα

Αποφασισμένη να στηρίξει στοχευμένα τον τουρισμό για όσο διάστημα χρειαστεί, ανάλογα με τα προβλήματα που ανακύπτουν, είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σύσκεψης που είχε με εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων, με αφορμή την ανακοίνωση της ενίσχυσης του κλάδου κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησής του.

«Με δεδομένο ότι κάποιες ή πολλές επιχειρήσεις δεν είχαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από το Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα των τραπεζών, κάποιες ενδεχομένως δεν μπόρεσαν να χρηματοδοτηθούν ούτε από τις Επιστρεπτέες, είναι μια πάρα πολύ καλή τονωτική ένεση στην κατάλληλη συγκυρία, στην περίοδο που επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις και προσπαθούν να καλύψουν τα πρώτα έξοδα. Σε μία περίοδο χαμηλών εσόδων, γιατί ο τουρισμός θα χρειαστεί κι ένα διάστημα μέχρι να πάρει τα πάνω του», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος.

Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στη σημασία του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19 -το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο για τους Ελληνες πολίτες- για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και στην ανάγκη βελτίωσης των επιδημιολογικών δεικτών της χώρας, έτσι ώστε μέσα στον Ιούνιο η Ελλάδα να καταφέρει να ενταχθεί στην πράσινη λίστα του ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control - Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων), κάτι που θα επιτρέψει την αύξηση των τουριστικών ροών από σημαντικές πηγές ξένων ταξιδιωτών όπως η βρετανική.

Οι έλεγχοι στα σύνορα

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν και οι έλεγχοι των τουριστών στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, καθώς, όπως αναφέρουν ταξιδιώτες από τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, δημιουργούνται ουρές κατά τη διέλευσή τους στη χώρα μας. Και αυτό διότι αυτή την περίοδο και με δεδομένη την κακή επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται σε κάποιες γειτονικές χώρες, οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη εισροή κρουσμάτων στην Ελλάδα, προχωρούν σε καθολικούς ελέγχους των ταξιδιωτών που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα μας, με τη διενέργεια rapid tests.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός και οι φορείς του κλάδου εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι η τουριστική κίνηση θα τονωθεί έτι περαιτέρω από τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v