Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκηρύχθηκαν από ΕΤΑΔ και ΕΝΑΕ οι διαγωνισμοί για τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά

Η ΕΤΑΔ ανακοίνωσε τη διενέργεια νέου Διαγωνισμού για το ακίνητο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στο ποσό των 30,7 εκατ. ευρώ. Η ΕΝΑΕ προκήρυξε δυο διαγωνισμούς για το Ναυπηγείο.

Προκηρύχθηκαν από ΕΤΑΔ και ΕΝΑΕ οι διαγωνισμοί για τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά

Αναρτήθηκαν πριν από λίγο οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και την «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» (ΕΝΑΕ).

Η ΕΤΑΔ

Ο πρώτος αφορά την πώληση ακινήτου στην περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, με τιμή εκκίνησης τα 30,7 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, το ακίνητο περιλαμβάνει: α) τη Δεξαμενή Νο5, την Προβλήτα Νο3 μετά λοιπού χερσαίου χώρου εκατέρωθεν της δεξαμενής, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, β) την Προβλήτα Νο4, όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και γ) λοιπό χερσαίο χώρο.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τη σχετική Προκήρυξη, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και την ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ www.hppc.gr

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου με τα δικαιολογητικά έγγραφα συμμετοχής είναι η 28η Ιουνίου.

Καταβολή του τιμήματος σε δόσεις

Όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη, ο πλειοδότης θα έχει τη δυνατότητα είτε να καταβάλει ολόκληρο το συμφωνημένο τίμημα κατά την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας, είτε εντόκως ως εξής:

  • καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους τουλάχιστον 10% του Συμφωνημένου Τιμήματος, με την υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας και το υπόλοιπο 90% του Συμφωνημένου Τιμήματος σε έως τρεις έντοκες ισόποσες δόσεις,
  • καταβολή της δεύτερης δόσης, με την παράδοση του Ακινήτου συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος αυτού όπου βρίσκεται σήμερα το Hot Spot. Αν παρέλθουν τρία έτη από την υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας χωρίς να έχει παραδοθεί το Ακίνητο, θα εφαρμόζονται τα ειδικότερα αναφερόμενα κατωτέρω στην παρούσα παράγραφο.
  • καταβολή της τρίτης δόσης τρία χρόνια, το αργότερο, από την υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας. Η τρίτη δόση θα καταβληθεί μόνο εάν έχει παραδοθεί το ακίνητο και έχει καταβληθεί η δεύτερη δόση.
  • Και - καταβολή της τέταρτης δόσης έξι χρόνια, το αργότερο, από την υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας. σε ημερομηνίες που ρητώς θα αναφέρονται στο Σύμβαση Αγοραπωλησίας υπό την επιφύλαξη της κατωτέρω παραγράφου. Η τέταρτη δόση θα καταβληθεί μόνο εάν έχει παραδοθεί το ακίνητο και έχει καταβληθεί η δεύτερη και η τρίτη δόση Ρητά αναφέρεται ότι σε περίπτωση τμηματικής καταβολής του συμφωνημένου τιμήματος θα εφαρμόζεται επιτόκιο τουλάχιστον ίσο με το ετήσιο επιτόκιο καταθέσεων της ΕΤΑΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος και σε κάθε περίπτωση όχι κατώτερο του 1,6%.

Η εγγυητική

Μάλιστα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο οριστικός πλειοδότης υποχρεούται να προσκομίσει, εντός 20 εργασίμων ημερών από την ανακήρυξή του, εγγυητική επιστολή συναλλαγής διάρκειας 365 ημερών, που μπορεί να παραταθεί με μονομερή δήλωση της ΕΤΑΔ για διάστημα έως 180 επιπλέον ημέρες, ή να προσκομίσει τραπεζική επιταγή ή να προβεί σε τραπεζική κατάθεση σε λογαριασμό που θα υποδειχθεί από την ΕΤΑΔ, για ποσό ίσο με το 5% της προσφοράς του.

Η ΕΝΑΕ

Την ίδια στιγμή, η ΕΝΑΕ προχώρησε στην προκήρυξη ενός δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση του κινητού εξοπλισμού της και στην επαναπροκήρυξη ενός ακόμη διαγωνισμού για την εκποίηση του ακινήτου της. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

* Δείτε τις προκηρύξεις στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v