Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ψηφιακό μετασχηματισμό προχωρά ο Δήμος Γαλατσίου

Η αρμόδια δημοτική υπηρεσία προχώρησε στην υλοποίηση της σύμβασης για την προμήθεια μηχανημάτων δικτυακού εξοπλισμού με εγκατάσταση, διασύνδεση και παραμετροποίηση, συνολικής δαπάνης 65.390,79 ευρώ, ζητώντας προηγμένα ασύρματα συστήματα.

Σε ψηφιακό μετασχηματισμό προχωρά ο Δήμος Γαλατσίου

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πραγματοποιεί ο Δήμος Γαλατσίου, καθώς είναι έτοιμος για τη δημιουργία σύγχρονων ψηφιακών υποδομών, όπως η ασύρματη δικτύωση στο κτίριο του δημαρχείου και σε ακόμη τέσσερα κομβικά σημεία της πόλης. Η ασύρματη δικτύωση στις συγκεκριμένες δομές υλοποιήθηκε με το ίδιο κόστος που είχε αρχικά προδιαγραφεί για την αντικατάσταση και μόνο της καλωδιακής δικτύωσης στο κεντρικό κτίριο του δήμου.

Στη συνέχεια, η αρμόδια δημοτική υπηρεσία προχώρησε στην υλοποίηση της σύμβασης για την προμήθεια μηχανημάτων δικτυακού εξοπλισμού με εγκατάσταση, διασύνδεση και παραμετροποίηση, συνολικής δαπάνης 65.390,79 ευρώ, ζητώντας προηγμένα ασύρματα συστήματα.

Ειδικότερα:

- Δημιουργήθηκε ένα κλειστό δίκτυο μεταξύ των δομών του δήμου, επιτυγχάνοντας πλήρη έλεγχο σε όλα τα υπολογιστικά συστήματα του κεντρικού κτιρίου και των δομών.

- Αναπτύχθηκαν ελεύθερα και ασφαλή (wifi spots) κανάλια πρόσβασης προς το διαδίκτυο για τους επισκέπτες του δήμου στα εξής σημεία: 1. Δημαρχείο, 2. ΚΕΠ (προσεχώς διαθέσιμο wifi spot), 3. Αμαξοστάσιο, 4. «ΠΑΛΑΙ» (στα σημεία Στέκια - Γυμναστήριο γυναικών - Αρένα - κερκίδες γηπέδου), 5. 'Αλσος (στα σημεία Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ - Ανοιχτό Γηπέδου ποδοσφαίρου - Τένις - Παιδική Χαρά - Κολυμβητήριο).

Τα νέα σημεία δωρεάν πρόσβασης Wi-Fi προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, τα οποία βρίσκονται από το 2020 σε δημόσιους χώρους και συγκεκριμένα στις πλατείες Μανώλη Γλέζου (Ελευθερίας), Βασίλη Ζαφειράκη (Ανδριτσαίνης), Νικηφόρου Μανδηλαρά.

«Η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχονται μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας και γι' αυτό επενδύουμε σε αυτή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v