Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλήρης ελευθερία στους εμβολιασμένους στην εστίαση, τέλος τα μίνι lockdown

Καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής στις κόκκινες περιοχές. Η «ελευθερία» ξεκινά από την εστίαση και την ψυχαγωγία, όπου στους χώρους που είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Σε 15 ημέρες επανεξέταση του πλαισίου.

Πλήρης ελευθερία στους εμβολιασμένους στην εστίαση, τέλος τα μίνι lockdown

Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν σε ό,τι αφορά την πανδημία ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, που απέδωσε τα εύσημα στην επιστημονική επιτροπή. Οπως είπε, από εδώ και πέρα θα συνεχίσει να δίνει τις βασικές κατευθύνσεις. Πρακτικά:

  • Ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως κόκκινης έχει απλά ενημερωτικό χαρακτήρα.
  • Η διασκέδαση στους χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους θα είναι πλήρως ελεύθερη (σ.σ. δεν θα υπάρχουν περιορισμοί σε αποστάσεις, απαγόρευση ορθίων κ.λπ.).
  • Επανεξετάζεται όλο το καθεστώς περιορισμών εντός 15 ημερών.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο για 15 ημέρες και θα επανεξεταστούν και θα εξειδικευτούν, ώστε να είναι απλά και κατανοητά. 

Οπως σημείωσε ο υπουργός, από εδώ και στο εξής οι γνωστοποιήσεις για τις κόκκινες περιοχές θα έχουν χαρακτηριστικά ενημέρωσης και δεν θα επισύρουν νέα μέτρα. Αν χρειαστούν νέα μέτρα σε μια περιοχή, θα γίνει εισήγηση της επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:00 και η απαγόρευση μουσικής στις κόκκινες περιοχές.

Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία όπου είναι μόνο εμβολιασμένοι, είπε ο υπουργός Υγείας. Στην εστίαση (αμιγείς χώροι) δεν υπάρχει κανένας περιορισμός (σε ό,τι αφορά αποστάσεις, ορθίους κ.λπ.). Για το προσωπικό θα ισχύουν τα μέτρα της μάσκας. Στους ανοικτούς χώρους θα ισχύουν τα ίδια, αν είναι μόνο για εμβολιασμένους.

Στους ανοικτούς μεικτούς χώρους  (σ.σ. και για μη εμβολιασμένους) ισχύουν οι υφιστάμενοι περιορισμοί.

Ολοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν για τις επόμενες ημέρες τους περιορισμούς που ισχύουν και σήμερα σε μάσκα και αποστάσεις, καθώς όλα αυτά θα επανεξεταστούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v