Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ προσφεύγει κατά επενδυτικού project ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης ζητάει από το ΣτΕ να μην γίνει επένδυση 135,9 εκατ. ευρώ που προβλέπει την κατασκευή 250-350 διαμερισμάτων, κατοικιών.

Στο ΣτΕ προσφεύγει κατά επενδυτικού project ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ένταξη στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του σχεδίου «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή διαμερισμάτων, κατοικιών, κλπ στην περιοχή «Εξοχή».

Αναλυτικότερα, με την από 5.8.2021 απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων, εντάχθηκε στα επενδυτικά σχέδια το «VOULA PROJECT», προϋπολογισμού 135.921.252 ευρώ. Πρόκειται, σύμφωνα με τον εν λόγω δήμο, για έργο οικιστικής -τουριστικής ανάπτυξης, σε έκταση 71.000 τμ μέσα στην πολεοδομική ενότητα «Εξοχή» στην οποία προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 250 έως 350 διαμερίσματα και κατοικίες, καθώς και γυμναστήρια, πισίνες, παιδικές χαρές, υπόγειοι χώροι στάθμευσης, κλπ.

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης υποστηρίζει ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24, καθώς το επίμαχο επενδυτικό έργο έρχεται σε αντίθεση με τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της πολεοδομικής περιοχής, το πολεοδομικό κεκτημένο και περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ενότητας «Εξοχή», που πρόκειται να αναγερθούν οι κατοικίες, κλπ.

Ακόμη, αναφέρει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ότι θα υπάρξει πολεοδομική επιβάρυνση της περιοχής από την επίμαχη επένδυση, η οποία θα επιφέρει πολεοδομικό έλλειμμα και ανατροπή του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, συνιστάμενη στην έλλειψη κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, ενώ είναι αντίθετο στο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v