Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κλειστόν» από τις 24:00 στη διασκέδαση, τηλεργασία στο 50%

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Απειλή για κλείσιμο μουσικής αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. Στο 10% η χωρητικότητα στα γήπεδα. Από τις 3 Ιανουαρίου η εφαρμογή του πακέτου.

«Κλειστόν» από τις 24:00 στη διασκέδαση, τηλεργασία στο 50%

Τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης με τα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου έως 16 Ιανουαρίου (με δυνατότητα επέκτασης). Οπως είπε η απόφαση αυτή ελήφθη παρά την έκρηξη των κρουσμάτων για να μην μεταφερθεί η διασκέδαση στις κατοικίες.

Τα μέτρα: 

  • Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα (σύσταση για υψηλής προστασίας μάσκες) σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς αλλά και στο προσωπικό χώρων εστίασης. Σύσταση να επιλέγονται μάσκες υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχωτισμός.
  • Ωράριο έως 24.00 στην διασκέδαση-εστίαση, απαγορεύονται οι όρθιοι. Εως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι με μετρικές αποστάσεις. Αν δεν τηρούνται τα μέτρα άμεσα θα διακοπεί και η μουσική
  • Στα γήπεδα περιορίζεται η χωρητικότητα στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με PCR 48 ωρών. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα αυστηροποιείται το επισκεπτήριο. 
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες έως 50% και θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο Το ποσοστό θα καθοριστεί βάση δυνατοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v