Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για οικονομική στήριξη θεάτρων-μουσικών σκηνών

Τη διανομή ποσού 20 εκατ. ευρώ για το 2021 προβλέπει Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας.

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για οικονομική στήριξη θεάτρων-μουσικών σκηνών

Τους όρους και τις προϋποθέσεις της οικονομικής ενίσχυσης θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων, χώρων παραστάσεων, επιχειρήσεων κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών με συνολικό ποσό 20 εκατ. ευρώ για το 2021 προβλέπει Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 6231/24.12.2021).

Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών των συγκεκριμένων τομέων του πολιτισμού από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, με βασικό «εργαλείο» την επιδότηση των κενών θέσεων σε θέατρα, κινηματογράφους κ.ά.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η επέκταση του μέτρου της επιδότησης των κενών θέσεων στον πολιτισμό -που ξεκίνησε το 2020- έρχεται να προστεθεί στη δέσμη των μέτρων για την στήριξη του κλάδου που υλοποιεί το Υπουργείο μας, όπως η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους καλλιτέχνες μετά από υποβολή μονομερούς δήλωσης».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σχολίασε: «Η επέκταση του μέτρου επιδότησης θέσεων αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλέγματος προστασίας που έχει αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση για τη θωράκιση του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα και των εργαζομένων του. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ έχουν διοχετευθεί στον τομέα του Πολιτισμού από την Πολιτεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια της δημοσίευσης της απόφασης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου σε πρώτη καταβολή 2,6 εκατ. ευρώ για ενίσχυση θεάτρων, μουσικών σκηνών κλπ. για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v