Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου η υπογραφή του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας. Τι συζητήθηκε

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου η υπογραφή του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Τη δέσμευσή του ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει υπογράψει το σχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε νωρίτερα μέσα στην ημέρα με το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΣΕΝΕ).

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του φακέλου που έχει καταθέσει προς έγκριση η Εrnst& Young από τις 23 Δεκεμβρίου για λογαριασμό της Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα και της ιταλικής Fincantieri.

To «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

Το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση επενδύσεων περί των 100 εκατ. ευρώ σε βάθος 10ετίας, καθώς και την ανάληψη χρεών 230 εκατ. ευρώ, που θα προκύψουν μετά το κούρεμα των συνολικών οφειλών, ύψους 420 εκατ. ευρώ, προς τρίτους.

Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να επανεκκινήσουν οι εμπορικές δραστηριότητες των Ναυπηγείων και να διοχετευτεί σε αυτά μέρος των αιτημάτων για κατασκευή νέων πλοίων που «απορρίπτονται» από τα Ναυπηγεία της Σύρου λόγω έλλειψης χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v