Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοχευμένη παρέμβαση για τις τιμές καυσίμων εξετάζει η κυβέρνηση

«Λελογισμένες κινήσεις» για να στηριχθούν οι ευάλωτοι από το ράλι στην τιμή της αμόλυβδης, προαναγγέλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μεγαλύτερη η ενίσχυση για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό. Ανακοινώνεται η «επιταγή ακρίβειας».

Στοχευμένη παρέμβαση για τις τιμές καυσίμων εξετάζει η κυβέρνηση

Το πλαίσιο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που θα ανακοινώσε η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα σκιαγράφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα». Όπως είπε, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μετριάσει τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων. 

Για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, σημείωσε ότι όχι απλώς θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη, αλλά θα ενισχυθεί. 

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης τόνισε ότι «έχει ξεφύγει επικίνδυνα» επισημαίνοντας ότι δε θα μείνει έξω από το πεδίο των κυβερνητικών παρεμβάσεων, «πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων» κι επιβεβαιώνοντας τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων. 

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας». «Ένα μεγάλο κομμάτι των απωλειών να αντικατασταθούν και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις», επισήμανε. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η Ελλάδα πηγαίνει με αυτοπεποίθηση στη συνάντηση αυτή, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα έχει ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι θέσεις της χώρας ταυτίζονται με το Διεθνές Δίκαιο». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v