Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφτηκε το σπήλαιο της Αλιστράτης

Εξέφρασε την άποψη πως το φυσικό αυτό αξιοθέατο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Αναγκαία η περαιτέρω προώθηση και προβολή του. Ποια ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο Γιώργος Καββαθάς.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφτηκε το σπήλαιο της Αλιστράτης

Το μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο της Αλιστράτης επισκέφτηκε ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις Σέρρες, στο διάστημα 16,17 και 18 Μαΐου 2022, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο σπήλαιο που περιλαμβάνεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης, συνοδεία του Δημάρχου Ν. Ζίχνης, Παντελή Μπόζου, του Επιστημονικού Διευθυντή του Σπηλαίου Αλιστράτης Νίκου Καρτάλη, της Προέδρου του σπηλαίου, κας Γεωργίας Πυρπιρή, του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΣ, Σ. Κοτσαμπά και του Αντιπροέδρου Ντίνου Βλαχόπουλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σπήλαιο Αλιστράτης είναι επισκέψιμο σπήλαιο της Κεντρικής Μακεδονίας και έχει μήκος περίπου τρία χιλιόμετρα, από τα οποία το ένα χιλιόμετρο είναι επισκέψιμο. Θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο και ποικιλομορφία χρωματισμών.

Στην επίσκεψη του ο κ. Καββαθάς εξέφρασε την πεποίθηση πως το μοναδικό αυτό φυσικό μνημείο, μπορεί να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και χρήζει περαιτέρω προώθησης και προβολής, στην οποία μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν και οι επαγγελματίες της περιοχής.

Μετά την ξενάγηση του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ παρέλαβε ως αναμνηστικά δώρα ένα συλλεκτικό ημερολόγιο του σπηλαίου και πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τους επαγγελματίες της Αλιστράτης στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου, όπου και πραγματοποιήθηκε ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά και συζήτηση με τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των επαγγελματιών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της περιοχής, όπως οι ελλιπείς χρηματοδοτήσεις και η δυσκολία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της , τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης και πρόσβαση των ΜμΕ σε αυτά, αλλά και οι αναγκαίες πολιτικές και δράσεις που θα πρέπει να αναπτυχθούν για το μέλλον των επιχειρήσεων, στο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που διαμορφώνεται εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεων της ακρίβειας , ιδιαιτέρως των επιχειρήσεων εκείνων που βρίσκονται μακριά από τα μητροπολιτικά κέντρα των δήμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v