Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιερρακάκης: Στόχος η κωδικοποίηση 40 υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλία

Ο κ. Πιερρακάκης παρατήρησε ότι «η πανδημία επιτάχυνε κάποια πράγματα» αναφέροντας πως «το gov.gr έχει πλέον 1.400 υπηρεσίες που παρέχονται από ένα και μόνιμο σημείο και αυτή είναι μόνο η αρχή».

Πιερρακάκης: Στόχος η κωδικοποίηση 40 υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλία

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής ναυτιλίας, με ιδιαίτερη μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη πριν από μερικούς μήνες με το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο 6ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της "Ναυτεμπορικής", που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όπως είπε, στόχος του είναι η κωδικοποίηση 40 υπηρεσιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το νηολόγιο, τη ναυτική εκπαίδευση, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής ΝΕΠΑ και τη θυρίδα του ναυτικού.

«Αποφασίσαμε από κοινού με τον κ. Πλακιωτάκη σε ένα μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε πριν από λίγους μήνες να κωδικοποιήσουμε περίπου 40 υπηρεσίες για αρχή» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως σημείωσε, το μνημόνιο περιλαμβάνει δράσεις για το Νηολόγιο, για νέες υποδομές στα λιμάνια, για παρεμβάσεις στη ναυτική εκπαίδευση, παρεμβάσεις στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και για την ίδρυση μίας ναυτιλιακής εταιρείας αναψυχής που θα ξεκινήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Παράλληλα, μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, αναμένεται να παρουσιαστεί η θυρίδα του ναυτικού.

Ο κ. Πιερρακάκης παρατήρησε, ακόμη, ότι «η πανδημία επιτάχυνε κάποια πράγματα» αναφέροντας πως «το gov.gr έχει πλέον 1.400 υπηρεσίες που παρέχονται από ένα και μόνιμο σημείο και αυτή είναι μόνο η αρχή».

«Το ελληνικό δημόσιο το 2019 δεν γνώριζε καν πόσες υπηρεσίες παρείχε ψηφιακά. Προσθέταμε πάνω από μία υπηρεσία την ημέρα μέσα σε δύο χρόνια. Αυτό αντανακλά τη μαγιά των Ελλήνων μηχανικών, των εταιρειών και των στελεχών του Δημοσίου» είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v