Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εξυπνοι» μετρητές: Περιθώριο μέχρι την Παρασκευή στους υποψήφιους αναδόχους

Έως και αύριο Παρασκευή τράτο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους «έξυπνους» μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ. Ποιος κατέθεσε ήδη αίτηση προεπιλογής.

«Εξυπνοι» μετρητές: Περιθώριο μέχρι την Παρασκευή στους υποψήφιους αναδόχους

Έως και αύριο Παρασκευή έχουν τη δυνατότητα υποψήφιοι ανάδοχοι να υποβάλουν αίτηση προεπιλογής στον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους «έξυπνους» μετρητές.

Η παράταση της προθεσμίας δόθηκε χθες αργά το μεσημέρι από τον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι. Έτσι, η αρχική αποκλειστική ημερομηνία της 8ης Ιουνίου μετατρέπεται πλέον σε τριήμερο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Κατά συνέπεια, η αποσφράγιση των αιτήσεων προβλέπεται να γίνει την Τρίτη 14 Ιουνίου, αντί για σήμερα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, για να «ξετυλιχθεί» στη συνέχεια η διαδικασία της πρώτης και της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, μέχρι την τελική επιλογή των αναδόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, χθες κατέθεσε αίτηση προεπιλογής η Intracom Telecom από κοινού με την Elster, εταιρία που ανήκει στο αμερικανικό γκρουπ HoneyWell, με έδρα στην Charlotte της Βόρειας Καρολίνας.

Η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού θα ελέγξει, μετά την αποσφράγισή των αιτήσεων προεπιλογής, πόσες από τις αιτήσεις ανταποκρίνονται στους όρους του διαγωνισμού και στα ποιοτικά κριτήρια που έχουν τεθεί. Οι προεπιλεγέντες, που δεν θα ξεπερνούν τους έξι και δεν θα είναι λιγότεροι από τέσσερις, θα κληθούν να υποβάλουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές, οι οποίες θα αξιολογηθούν για να επιλεγούν οι ανάδοχοι για την προμήθεια έως και 7.700.000 μετρητών, του συναφούς λογισμικού και του συστήματος διαχείρισης μετρητικών δεδομένων.

Στόχος του ΔΕΔΔΗΕ είναι η εγκατάσταση των μετρητών να γίνει σταδιακά στην επόμενη 8ετία, αρχής γενομένης από το 2022. Εάν δεν υπάρξουν εμπλοκές με τον διαγωνισμό, όπως στο παρελθόν, ο Διαχειριστής ενδεχομένως να αναγκαστεί να αναθεωρήσει τον αριθμό-στόχο για φέτος (300.000 μετρητές), καθώς η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πάρει χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v