Στην Ελλάδα η ολομέλεια Φορολογικών Διοικήσεων του ΟΟΣΑ το 2024

Τη διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πού θα πραγματοποιηθεί η φετινή συνάντηση. Οι στόχοι της.

Στην Ελλάδα η ολομέλεια Φορολογικών Διοικήσεων του ΟΟΣΑ το 2024

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συγκέντρωση των Φορολογικών Διοικήσεων ανά τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, η διοργάνωση και φιλοξενία της Ολομέλειας ανατέθηκε από τη διοίκηση του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα για το 2024. Να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια πραγματοποιείται φέτος στην Αυστραλία, και το 2023 στην Σιγκαπούρη. Συνεπώς, με την ανάθεση στην Ελλάδα, η Ολομέλεια επιστρέφει στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ολομέλεια απαριθμεί περισσότερες από 50 χώρες – μέλη και προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επικεφαλής προηγμένων και αναδυόμενων φορολογικών διοικήσεων, καθώς και εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα και άλλων διεθνών οργανισμών και περιφερειακών φορέων. Παρέχει στις κυβερνήσεις διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία, συγκριτικά δεδομένα και αναλύσεις για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, της συμμόρφωσης και της βεβαιότητας.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά:

«Είναι μια τιμητική αναγνώριση για την πατρίδα μας και φυσικά την ΑΑΔΕ, που πλέον έχει τη θέση και το κύρος, που της αξίζει διεθνώς. Προτεραιότητά μας πάντα η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών μέσα από καινοτόμες και φιλικές προς το χρήστη υπηρεσίες. Συνεχίζουμε δυνατά!»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v