Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειθαρχικές διώξεις κατά Κούγια και Βλάχου για την υπόθεση Λιγνάδη

Θα διερευνηθεί εάν έχουν διαπράξει πειθαρχικά κολάσιμα αδικήματα, τα οποία είναι αντίθετα στον Κώδικα Δικηγόρων και στον Κώδικα Δεοντολογίας.

Πειθαρχικές διώξεις κατά Κούγια και Βλάχου για την υπόθεση Λιγνάδη

Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του Αλέξη Κούγια και του Γιάννη Βλάχου οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδίκαση της υπόθεσης Λιγνάδη. Πρόσφατα ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου είχε επιληφθεί του θέματος και είχε ασκήσει πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου (in rem, δηλαδή δεν είναι προσωποποιημένες), ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και εκπομπές επί εκκρεμών υποθέσεων.

Ο κ. Κωνσταντίνου άσκησε σήμερα πειθαρχικές διώξεις κατά των δικηγόρων που έχουν εντολείς στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος χθες αποφυλακίσθηκε, με περιοριστικούς όρους μέχρι την διεξαγωγή της δίκης του σε δεύτερο βαθμό.

Εισηγητής για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ορίστηκε ο Βασίλης Κατσάνης, ο οποίος θα διερευνήσει εάν οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι έχουν διαπράξει πειθαρχικά κολάσιμα αδικήματα, τα οποία είναι αντίθετα στον Κώδικα Δικηγόρων και στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων.

Σε καταφατική περίπτωση ο κ. Κατσάνης θα καλέσει τους εμπλεκόμενους δικηγόρους να παρέχουν εξηγήσεις και θα ακολουθηθεί στην συνέχεια η προβλεπόμενη διαδικασία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v