Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγονος ο διαγωνισμός για την «Αριάδνη»

Οι δεσμευτικές προσφορές ήταν «οικονομικά απαράδεκτες», τόνισαν στελέχη του εκκαθαριστή ενώ δεν απέκλεισαν το σπάσιμο του χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 5,2 δισ. ευρώ σε κομμάτια.

Αγονος ο διαγωνισμός για την «Αριάδνη»

Το διοικητικό συμβούλιο του εκκαθαριστή PQH της Τράπεζας της Ελλάδος έκρινε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του, άγονο τον διαγωνισμό για την πώληση του πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ, γνωστό ως project Αριάδνη.

Σύμφωνα με τα στελέχη της PQH, η δυσμενής μεταβολή των συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο, με αιχμή την αύξηση του κόστους χρήματος αλλά και τη συγκράτηση στην ανάληψη ρίσκου, έκριναν εν ολίγοις τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν από δύο επενδυτές, το μέγα σχήμα Bain, Fortress, Davidson Kempner, doValue και από την άλλη το αμερικανικό fund Ellington.

Ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος καθώς οι προσφορές δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σε δύο σκέλη: τόσο τυπικούς αλλά και ουσιαστικούς όρους, όσο και ως προς το ύψος του τιμήματος.

Σύμφωνα με τα στελέχη του εκκαθαριστή, οι δεσμευτικές προσφορές ήταν «οικονομικά απαράδεκτες», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σε βάθος χρόνου, να εξετασθούν όλες οι στρατηγικές επιλογές, μεταξύ αυτών και το σπάσιμο του χαρτοφυλακίου σε κομμάτια.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v