Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΒΕΕ: Προτεραιότητα σε καταγραφή ζημιών και στήριξη των πυρόπληκτων

Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα σε νοικοκυριά και εταιρείες. Η κυβερνητική μέριμνα για τους πληγέντες οφείλει να είναι ολοκληρωμένη και καθολική με στόχο να μην χαθεί ούτε μια περιουσία.

ΓΣΕΒΕΕ: Προτεραιότητα σε καταγραφή ζημιών και στήριξη των πυρόπληκτων

Το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας για ένα ακόμα καλοκαίρι προκαλεί βαθιές πληγές σε δεκάδες νοικοκυριά, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, οι οποίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας στέκεται δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Θεωρεί ότι τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις χρήζουν της βοήθειας της πολιτείας και η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών και στην ανάληψη μέτρων και πρωτοβουλιών με στόχο την στήριξη των πληγέντων αλλά και την και αποκατάστασης των ζημιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συνομοσπονδία τονίζει επίσης ότι η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους μετά την καταγραφή των ζημιών οφείλει να είναι ολοκληρωμένη και καθολική με στόχο να μην χαθεί ούτε μία επιχείρηση εξαιτίας των πυρκαγιών και της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να προστατεύσει μεταξύ άλλων την οικονομική δραστηριότητα αλλα και κανένα νοικοκυριό να μην βρεθεί μόνο του την επόμενη ημέρα της καταστροφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v