Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΝ: Προκαταβολή στους παρόχους για τις επιδοτήσεις ρεύματος

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή. Για τις λεπτομέρειες προβλέπεται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.Διατάξεις και για πιλοτικά έργα υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Θεσπίζεται, επίσης. ειδική διαδικασία για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα

ΥΠΕΝ: Προκαταβολή στους παρόχους για τις επιδοτήσεις ρεύματος

Τη δυνατότητα χορήγησης προκαταβολών στους προμηθευτές ρεύματος ώστε να είναι ευχερέστερη η διάθεση των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των καταναλωτών προβλέπουν διατάξεις τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι προκαταβολές θα δίνονται από τα έσοδα του προσωρινού μηχανισμού στη χονδρεμπορική αγορά και για τις λεπτομέρειες προβλέπεται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Με άλλες διατάξεις της τροπολογίας προβλέπεται:

  • H ανάπτυξη πιλοτικών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από το νότιο μέρος του Έβρου μέχρι βόρεια και βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.
  • Θεσπίζεται ειδική διαδικασία για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα από φορείς οι οποίοι κατέχουν δικαίωμα άδεια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε παραχωρηθείσες περιοχές, καλύπτοντας σχετικό κενό νομοθεσίας.
  • Διευρύνονται οι αρμοδιότητες και το αντικείμενο δραστηριότητας της ΕΔΕΥΕΠ (πρώην ΕΔΕΥ) προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αυξημένες αρμοδιότητες που χορηγούνται στο πλαίσιο ανάπτυξης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v