Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Ελλάδα το Συνέδριο της Ολομέλειας των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ

«Στόχος μας είναι η επανέναρξη της πρωτοβουλίας TADEUS μετά από δύο χρόνια κρίσης και η διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ... Φέρνουμε την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Στην Ελλάδα το Συνέδριο της Ολομέλειας των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ

Με πρωτοβουλία του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, η διοργάνωση και φιλοξενία του Συνεδρίου της Ολομέλειας των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ (TADEUS) για το 2022 ανατέθηκε -για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια- στην Ελλάδα και πραγματοποιείται στη Ρόδο στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

«Στόχος μας είναι η επανέναρξη της πρωτοβουλίας TADEUS μετά από δύο χρόνια κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη την ψηφιοποίηση, τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και μελλοντικές τάσεις. Φέρνουμε την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, τα κράτη-μέλη θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις σημαντικότερες ψηφιακές καινοτομίες και επιτυχίες τους κατά την εποχή της Covid, με σκοπό να τονωθούν οι συνεργασίες και η σύγκλιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι:

- Η από κοινού εξερεύνηση του μέλλοντος του φορολογικού κόσμου τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα τα έτη 2030-2035 και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι φορολογικές διοικήσεις σε αυτόν.

- Η καθιέρωση κοινής αντίληψης για το μέλλον και η συμφωνία σχετικά με τις προτεραιότητες και τους στόχους των εθνικών φορολογικών διοικήσεων στην ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη το ενωσιακό και εθνικό πλαίσιο και τους περιορισμούς.

- Η συζήτηση για την ψηφιοποίηση, οι προκλήσεις και οι επιτυχίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v