Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερες τιμές για το ρεύμα τον Οκτώβριο δίνουν οι προμηθευτές

Η αποκλιμάκωση των τιμών στο φυσικό αέριο προσφέρει περιθώρια για μείωση των τιμών τον επόμενο μήνα. «Κλειδί» οι ανακοινώσεις για τις κλιμακωτές επιδοτήσεις που θα γίνουν σήμερα το πρωί από τον Κ. Σκρέκα.

Χαμηλότερες τιμές για το ρεύμα τον Οκτώβριο δίνουν οι προμηθευτές

Χαμηλότερα κινήθηκαν, όπως είχε γράψει το Euro2day.gr, οι τιμές που έδωσαν οι προμηθευτές για τον Οκτώβριο σε σχέση με αυτές του Σεπτεμβρίου, καθώς η αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου έδωσε τα σχετικά περιθώρια.

Ερώτημα παραμένει η κρατική επιδότηση που θα ανακοινωθεί σήμερα στις 09:30 από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα και σε ό,τι αφορά το ρεύμα θα περιλαμβάνει κλιμακωτή ενίσχυση αλλά και «μπόνους» σε περίπτωση μείωσης της κατανάλωσης κατά 15%, η οποία θα δίνεται με τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές.

Ενδεικτικά:

  • Η ΔΕΗ έδωσε τιμές 0,595 ευρώ η κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες στη χρέωση ημέρας και 0,607 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Στη νυχτερινή χρέωση, το κόστος είναι 0,554 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο, οι αντίστοιχες τιμές ήταν 0,788 και 0,80 για τη χρέωση ημέρας και 0,747 για τη νυχτερινή. Το πάγιο παραμένει στα 3,5 ευρώ.
  • Η Ηρων δίνει σταθερή τιμή 0,698 ευρώ η κιλοβατώρα που μειώνεται στα 0,558 ευρώ με έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι 3 ευρώ. 
  • Elpedison 59,05-63,06 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας.
  • Volterra 68,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα
  • Ελίν 59,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v