Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αρση δέσμευσης για εκποίηση καταστήματος Μασούτη

«Εχουν διασφαλισθεί επαρκώς συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ της Χώρας της Άνδρου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αρση δέσμευσης για εκποίηση καταστήματος Μασούτη

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) , στις 20 Ιανουαρίου 2022 (Απόφαση υπ΄ αριθ. 764/2022), ομόφωνα, αποφάσισε την άρση της δέσμευσης, εκποίησης του καταστήματος της ΜΑΣΟΥΤΗΣ στην περιοχή «Ανεμόμυλοι» της Χώρας της Άνδρου κατόπιν σχετικής Εισήγησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εκδοθείσας Απόφασης, στην αγορά της Χώρας της Άνδρου, μεταξύ άλλων, δεν παρατηρήθηκαν εμπόδια εισόδου. Αντιθέτως μετά την έγκριση της συγκέντρωσης ΜΑΣΟΥΤΗΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ, δυνάμει της απόφασης της ΕΑ υπ’ αριθ. 665/2018, συνέβησαν είσοδοι νέων ανταγωνιστών οι οποίοι λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ένταση του ανταγωνισμού.

Λαμβανομένων υπόψη των εξαιρετικών περιστάσεων της εξεταζόμενης υπόθεσης και κυρίως του γεγονότος της αντικειμενικής αδυναμίας υλοποίησης τόσο της αρχικώς αναληφθείσας δέσμευση εκποίησης του καταστήματος στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα, όσο και της τροποποιηθείσας δέσμευσης εκποίησης του καταστήματος στην περιοχή Ανεμόμυλοι, τρία χρόνια μετά την απόφαση της ΕΑ για έγκριση της συγκέντρωσης, καθώς και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και αβεβαιότητας, στην οποία είχε συντελέσει μεταξύ άλλων, η πανδημία, προκρίθηκε η αποδοχή του αιτήματος της ΜΑΣΟΥΤΗΣ για απαλλαγή από την δέσμευση εκποίησης, δεδομένου ότι έχουν διασφαλισθεί επαρκώς συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ της Χώρας της Άνδρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v