Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κυβέρνηση βάζει πάγο στην υποχρεωτική μείωση ωραρίου καταστημάτων

Παρότι το θέμα «άνοιξε» ο Αδ. Γεωργιάδης, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για κάτι τέτοιο. Πώς κάθε εμπορικός σύλλογος μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του για τις ώρες λειτουργίας.

Η κυβέρνηση βάζει πάγο στην υποχρεωτική μείωση ωραρίου καταστημάτων

«Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση στην κυβέρνηση για μειωμένο ωράριο στα καταστήματα. Είναι αντισυνταγματικό και κατά των αρχών ανταγωνισμού», διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη.

Όπως υποστηρίζουν, «ο κάθε εμπορικός σύλλογος και το κάθε κατάστημα μπορεί να προγραμματίσει το δικό του ωράριο».

Η διευκρίνιση αυτή ωστόσο έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Αδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε στο Euro2day.gr ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.

Μετά την παραπάνω δήλωση όμως κυβερνητικών στελεχών, ο υπ. Ανάπτυξης αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις, μετά τις συναντήσεις που θα έχει το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

Το Euro2day.gr, σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, έθεσε αυτό το ερώτημα σε εκπροσώπους σούπερ μάρκετ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αν το μέτρο είναι οριζόντιο, «θα βοηθούσε λίγο». Η μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως ισοδυναμεί με μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5%-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους στα σούπερ μάρκετ, εκτιμούν στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v