Τι συζήτησαν Γεωργιάδης και βιομήχανοι τροφίμων για το «καλάθι του νοικοκυριού»

«Χτίζουμε ένα καλάθι προϊόντων που θα προσφέρεται στον Έλληνα καταναλωτή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, κάτω από τον πληθωρισμό», είπε ο υπ. Ανάπτυξης. Ο Σύνδεσμος δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα μέλη του και να συνεργαστεί με τα σούπερ μάρκετ.

Τι συζήτησαν Γεωργιάδης και βιομήχανοι τροφίμων για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος είχαν Τετάρτη πρωί τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Από τον ΣΕΒΤ μετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γιώτης, οι Αντιπρόεδροι κ. κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης και Ευστάθιος Λοΐζος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Καραμολέγκος, τα μέλη του ΔΣ κ. Αγγελική Οικονόμου, κ. Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς και κ. Αλέξανδρος Κίκιζας και η Γενική Διευθύντρια κ. Βάσω Παπαδημητρίου, αναφέρει ανακοίνωση.

Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ζήτησε από τη βιομηχανία τροφίμων να συμμετάσχει στην προσπάθεια για το "καλάθι του νοικοκυριού" με εποικοδομητικό τρόπο, έτσι ώστε να "χτίσουμε" ένα καλάθι προϊόντων που θα προσφέρεται στον Έλληνα καταναλωτή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, κάτω από τον πληθωρισμό.

Ο Σύνδεσμος αποδέχτηκε την πρόταση του Υπουργείου, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα μέλη του και να εργαστεί εποικοδομητικά με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ώστε το καλάθι του νοικοκυριού να έχει επιτυχία και να βοηθήσει σημαντικά στη διαβίωση του ελληνικού νοικοκυριού μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανώς δύσκολες συνθήκες.

Η κυβέρνηση ασφαλώς θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή».

* Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι η τηλεδιάσκεψη μαγνητοφωνήθηκε και τηρήθηκαν πρακτικά, έτσι ώστε να είναι απολύτως ασφαλής η τήρηση των κανόνων περί του ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v