Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Μείωση περιθωρίων επιτοκίων στις ρυθμίσεις οφειλών

Πού διαμορφώνεται τώρα το ετήσιο επιτόκιο ρύθμισης οφειλών χρηματοδοτικών φορέων, σύμφωνα με τo Υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Μείωση περιθωρίων επιτοκίων στις ρυθμίσεις οφειλών

Σημαντική εξέλιξη των συνεχών συζητήσεων με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις αποτελεί η συμφωνία για τη μείωση των περιθωρίων επιτοκίων στις ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών.

Το «ετήσιο επιτόκιο ρύθμισης οφειλών χρηματοδοτικών φορέων», εφεξής, μειώνεται:

  1. Κατά 75 bps και διαμορφώνεται σε 2,50% + Euribor τριμήνου (με ελάχιστη τιμή το μηδέν) για οφειλές προς χρηματοδοτικούς φορείς που καλύπτονται ολικώς ή μερικώς από ειδικά προνόμια, από 3,25% που ήταν έως τώρα, και
  2. Κατά 150 bps και διαμορφώνεται σε 3% + Euribor τριμήνου (με ελάχιστη τιμή το μηδέν) για οφειλές προς χρηματοδοτικούς φορείς που δεν καλύπτονται από ειδικά προνόμια, από 4,5% που ήταν έως τώρα.

To Υπουργείο Οικονομικών, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, παρεμβαίνει με βελτιώσεις στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού. Στόχος μας, η πλήρης εφαρμογή και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

* Δείτε το αρχείο με τις νέες παραμέτρους (παρ. 13) στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v