Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι ανέλαβαν το έργο για τον «ψηφιακό φάκελο κρατουμένου»

Βασικός σκοπός του έργου είναι η πλήρης αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος, με κύρια επιδίωξη την αναβάθμιση και επέκταση της λειτουργικότητάς του.

Ποιοι ανέλαβαν το έργο για τον «ψηφιακό φάκελο κρατουμένου»

Τη δημιουργία  ψηφιακού φακέλου κρατουμένου,  την αναβάθμιση του υποσυστήματος Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων με την ενσωμάτωση σύγχρονων πρακτικών παρακολούθησης στόλου και άλλες σημαντικές αλλαγές θα αναλάβει η κοινοπραξία  OTS Α.Ε. - NETCOMPANY-INTRASOFT S.A., η οποία επελέγη από την Κοινωνία της Πληροφορίας ανάδοχος για το έργο: «Αναβάθμιση και υπηρεσίες συντήρησης του πληροφοριακού συστήματος: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης».

Η προσφορά της κοινοπραξίας είναι 2.345.930 ευρώ, μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (Ποσό με ΦΠΑ: 2.908.953,20€, ΦΠΑ 24%: 563.023,20€). Το έργο θα ολοκληρωθεί από τον Ανάδοχο εντός 24 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης.

Σκοπός και Στόχοι της Σύμβασης

Βασικός σκοπός του έργου είναι η πλήρης αναβάθμιση του υφιστάμενου ΟΠΣ με κύρια επιδίωξη την αναβάθμιση και επέκταση της λειτουργικότητάς του, την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με τρίτους Φορείς και την αναδιοργάνωση των υποδομών του εξασφαλίζοντας  διαθεσιμότητα πόρων σε ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας. Επιπρόσθετα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του μέσω υπηρεσιών υποστήριξης και συντήρησης προς όφελος των φορέων λειτουργίας του και των άμεσα ωφελούμενων.

Οι στόχοι του συγκεκριμένου έργου είναι:

  • Επαύξηση λειτουργικότητας - εκσυγχρονισμός ΟΠΣ: Το σύστημα εκσυγχρονίζεται και διευρύνεται ο αριθμός των επιχειρησιακών ροών που ψηφιοποιούνται μεταξύ της ΓΓ και των καταστημάτων κράτησης μέσω επιπλέον παρεμβάσεων όπως, η ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων μεταξύ των Φορέων Λειτουργίας και τρίτων συστημάτων, η διαχείριση επιχειρησιακών διαδικασιών, η διεύρυνση του υποσυστήματος προγραμματισμού ραντεβού. Παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό του υποσυστήματος διαχείρισης ΑΔ ενσωματώνεται σε αυτό υποσύστημα διαχείρισης Μισθοδοσίας καλύπτοντας τις ανάγκες των ΚΚ και της ΓΓ ως ενιαίου μητρώου υπαλλήλων/ μισθοδοτούμενων. Αναβαθμίζεται το υποσύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων με την ενσωμάτωση σύγχρονων πρακτικών παρακολούθησης στόλου. Τέλος, δημιουργείται ψηφιακός φάκελος κρατουμένου με προσβάσεις από εξουσιοδοτημένους Φορείς.
  • Ενίσχυση διαλειτουργικότητας με τρίτα συστήματα: Διευρύνεται ο αριθμός των τρίτων συστημάτων που θα διαλειτουργούν με το ΟΠΣ. Προβλέπεται η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με την Αστυνομία, το ΟΣΔΔΥΠΠ (Α’ και Β’ Φάση), το ΟΠΣ της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κα.
  • Μετάβαση του ΟΠΣ στο GCloud της ΓΓΠΣΔΔ: Προβλέπεται η μεταφορά του παραγωγικού περιβάλλοντος του έργου στο Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφος της Δημόσιας Διοίκησης (Gcloud) της ΓΓΠΣΔΔ.
  • Υπηρεσίες Συντήρησης / υποστήριξης: Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, συντήρησης των εφαρμογών/ έτοιμου λογισμικού της κύριας υποδομής και του περιφερειακού εξοπλισμού και των χρηστών των ΚΚ. Στόχος η αδιάλειπτη λειτουργία των υφιστάμενων εφαρμογών και υποδομών από την έναρξη της σχετικής σύμβασης (day one).
  • Παράλληλα, ενισχύεται η χρήση των εφαρμογών ΤΠΕ στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της ηλεκτρονικής ένταξης, του ηλεκτρονικού πολιτισμού και της ηλεκτρονικής υγείας.

Ο Ανάδοχος με βάση τα αποτελέσματα της αναβάθμισης, ανάπτυξης και της παραμετροποίησης των υφιστάμενων και νέων εφαρμογών υποχρεούται να προχωρήσει στη διεξαγωγή ελέγχων λειτουργικότητας σε συνεργασία με τον Φορέα Λειτουργίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του συνόλου του αναβαθμισμένου συστήματος σε παραγωγική λειτουργία. Χρειάζεται επίσης να προβεί σε εκπαίδευση των διαχειριστών και χρηστών των ΚΚ καθώς και του Κυρίου του έργου ώστε να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v