Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρότυπο Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης ετοιμάζει το ΥΠΕΞ

Ένα  σημαντικό έργο του υπουργείου Εξωτερικών δημοπράτησε η ΚτΠ. Πρόκειται για το «Παγκόσμια Πλατφόρμα Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης» του Ταμείου Ανάκαμψης, προϋπολογισμού άνω των 14 εκατ. ευρώ.

Πρότυπο Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης ετοιμάζει το ΥΠΕΞ

Το έργο «Παγκόσμια Πλατφόρμα Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης» της Δράσης  «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Υπουργείου Εξωτερικών», του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0) προκήρυξε η ΚτΠ. Η εκτιμώμενη αξία σύμβασης είναι €12,096 εκατ. ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο που δημοπρατείται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Εξωτερικών μέσα στο τελευταίο 10ημερο. Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη «στην ψηφιακή εποχή επιβάλλεται εκ των πραγμάτων η ανάπτυξη βελτιωμένων ικανοτήτων στη διαχείριση, ανάλυση και επεξεργασία του τεράστιου όγκου των πληροφοριών η οποία θα βοηθήσει στην καλύτερη λήψη αποφάσεων και χάραξη στρατηγικής εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών και του συνόλου της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης».

Στο πλαίσιο αυτό το  Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), και με βάση τον άξονα ενίσχυσης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΥΠΕΞ, προς την Κυβέρνηση, τους Πολίτες και τους υπόλοιπους αποδέκτες των υπηρεσιών της, σχεδίασε μια Παγκόσμια Πλατφόρμα Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης, ένα πρότυπο Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης το οποίο θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Υπουργείου και των δομών του, καθώς επίσης θα δημιουργήσει μία πολύ σημαντική ιστορική βάση δεδομένων και ανοιχτών πληροφοριών του ΥΠΕΞ.

Τα οφέλη από τη λειτουργία του συγκεκριμένου έργου θα είναι πολλαπλασιαστικά για  τη χώρα και τους πολίτες της, αλλά και ευρύτερα για την ελληνική ομογένεια, με την ορθή και άμεση χρήση πληροφοριών σχετικά με διεθνή γεγονότα, που θα υποβοηθά την ολοκλήρωση της αποστολής του Υπουργείου Εξωτερικών και θα βελτιώσει τη συνολική κυβερνητική λειτουργία.

Το Αντικείμενο του παρόντος έργου θα περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους δράσεις:

  • Κεντρικός εξοπλισμός Ψηφιακού Κέντρου Ενημέρωσης (εξυπηρετητές εφαρμογών, αποθηκευτικούς χώρους δεδομένων, θέσεις εργασίας χρηστών κλπ)
  • Σύστημα συλλογής και ψηφιακής καταγραφής και αποδελτίωσης ΜΜΕ (τύπος, ηλεκτρονικά μέσα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα)
  • Πλατφόρμα διαχείρισης Χρηστών, Περιεχομένου & Εφαρμογή διανομής περιεχομένου στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου
  • Υπηρεσίες Συλλογής, αξιολόγησης και τεκμηρίωσης περιεχομένου – Υπηρεσίες διαχείρισης της αποδελτίωσης διεθνούς Τύπου
  • Υποστήριξη και διαχείριση των διαδικασιών μετάφρασης του περιεχομένου
  • Υπηρεσίες δημοσιογραφικής ανάλυσης περιεχομένου
  • Υπηρεσίες εκπαίδευσης

Το έργο αφορά στη συλλογή πληροφοριών από ανοιχτές πηγές  από την Κεντρική Υπηρεσία και τις Αρχές του Εξωτερικού  του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v