Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναγνωστόπουλος (ΓΓ Εμπορίου): Οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα

«Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε ποτέ, αυτό είναι πολύ λογικό, τα επίπεδα των τιμών προ της κρίσης αυτής και προ του Ιουνίου του 2021 οπότε και ξεκίνησε ο κύκλος των πληθωριστικών πιέσεων», εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή.

Αναγνωστόπουλος (ΓΓ Εμπορίου): Οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα

«Η οικονομική ιστορία έχει αποδείξει ότι οι τιμές που ανεβαίνουν δεν επιστρέφουν ποτέ στο επίπεδο από το οποίο ξεκίνησαν, είναι σαφές αυτό. Αυτό ονομάζεται στην οικονομική επιστήμη ακαμψία των τιμών προς τα κάτω» είπε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος από το διαδικτυακό βήμα του 13ο συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ «The agile retail Era: Doing business in extreme environment».

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα αυτό που θα συμβεί όταν παρέλθει η τρέχουσα κρίση και εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ουκρανία ένα κομμάτι των ανατιμήσεων θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. «Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε ποτέ, αυτό είναι πολύ λογικό, τα επίπεδα των τιμών προ της κρίσης αυτής και προ του Ιουνίου του 2021 οπότε και ξεκίνησε ο κύκλος των πληθωριστικών πιέσεων εξαιτίας του ανοίγματος της αγοράς μετά την πανδημία» σημείωσε.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι για να μπορέσουν οι τιμές να επιστρέψουν όσο το δυνατόν σε χαμηλότερα επίπεδα αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τις επιχειρήσεις, εξαρτάται και από την καταναλωτική συμπεριφορά. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό» είπε «ο καταναλωτής να συνεχίσει να ψάχνει και να δίνει έμφαση στην καλύτερη σχέση ποιότητας και κόστους».

Στο πλαίσιο αυτό το κράτος και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, θα προσπαθήσει όπως ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος να ενημερώσει τους καταναλωτές και να τους δώσει περισσότερα εργαλεία για να παρακολουθούν το επίπεδο των τιμών και τις προσφορές προκειμένου αυτό να επιτρέψει στις τιμές να αποκλιμακωθούν όσο αυτό είναι αυτό οικονομικά δυνατό.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v