Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε ασφαλιστικές και security

Αρχίζει ο διάλογος του υπουργείου Εργασίας. Την Πέμπτη συνάντηση εκπροσώπων ασφαλιστικών και των εταιρειών security, με τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πώς θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε ασφαλιστικές και security

Ξεκινούν συζητήσεις του υπουργείου Εργασίας με ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες security για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ενόψει της σταδιακής επέκτασης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων και των εργαζόμενων, με τη σειρά προτεραιότητας που έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών security, με τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες των ανωτέρω οικονομικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να ενταχθούν απρόσκοπτα στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες και τα σουπερμάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, μετά τις εταιρείες security και τις ασφαλιστικές εταιρείες, θα ακολουθήσουν οι ΔΕΚΟ και η βιομηχανία και κατόπιν ο τουρισμός και η εστίαση.

Σε κάθε περίπτωση, η μεταρρύθμιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα εφαρμοστεί σταδιακά και ύστερα από διάλογο προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των επιμέρους κλάδων και επαγγελμάτων και να κατοχυρώνονται αποτελεσματικά και δίκαια όσα προβλέπει η νομοθεσία για τους εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v