Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση για την επίδραση της δικαιοσύνης στην οικονομία από ΕΒΕΑ-ΣΕΒ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε η πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. Οι ομιλητές.

Εκδήλωση για την επίδραση της δικαιοσύνης στην οικονομία από ΕΒΕΑ-ΣΕΒ

Η ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης και η συμβολή της στην επενδυτική ανταγωνιστικότητα της χώρας και συνολικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του επιχειρείν ήταν στο επίκεντρο της εκδήλωσης με θέμα «Απονομή της Δικαιοσύνης και Οικονομία» που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και την Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, με συμμετοχή και του ΣΕΒ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου (φωτογραφία δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς συμβάλλει στην επενδυτική ανταγωνιστικότητα της χώρας και συνολικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ως ΕΒΕΑ, αναγνωρίζουμε τη σημασία της προώθησης των εξωδικαστικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών στην παραγωγή εθνικού πλούτου και στην προσέλκυση επενδύσεων. Από το 2016 λειτουργεί το "Κέντρο Διαμεσολάβησης ΕΒΕΑ", με διαπιστευμένους διαμεσολαβητές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ το 2014 ιδρύσαμε, από κοινού με άλλους φορείς και επιστημονικές προσωπικότητες, το "Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μορφών Επίλυσης Διαφορών", στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη των θεσμών των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών, στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και εν γένει στο κοινωνικό σύνολο».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η κα Χαρούλα Απαλαγάκη, Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ & Acting Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Παναγιώτης Περάκης, δικηγόρος και πρόεδρος CCBE, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγόρων της χώρας κ. Δημήτρης Βερβεσός, η Διευθύντρια Ερευνών διαΝΕΟσις Δρ. Φαίη Μακαντάση, ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου – EPLO κ. Νικόλας Κανελλόπουλος και ο Διευθυντής του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ κ. Μιχάλης Μητσόπουλος.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Σταύρος Καφούνης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Πάνος Αλεξανδρής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v