Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γνωμοδότηση για τις παρακολουθήσεις και το δικαίωμα ενημέρωσης εκδίδει ο Αρειος Πάγος

Επίσημη γνωμοδότηση για το πότε επιτρέπεται να πληροφορείται η ΑΔΑΕ ή οι ενδιαφερόμενοι πολίτες την παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ αναμένεται να εκδώσει η δικαστική αρχή.

Γνωμοδότηση για τις παρακολουθήσεις και το δικαίωμα ενημέρωσης εκδίδει ο Αρειος Πάγος

Γνωμοδότηση για το μείζον ζήτημα των παρακολουθήσεων και συγκεκριμένα για το πότε επιτρέπεται να πληροφορείται η ΑΔΑΕ ή οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ενδεχόμενη παρακολούθηση τους από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας, αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ημέρες ο Άρειος Πάγος.

Η ανάγκη γνωμοδότησης προέκυψε μετά από άτυπο αίτημα, που υποβλήθηκε από την νομική υπηρεσία της Cosmote την οποία επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΑΔΑΕ, κατόπιν αιτήματος δύο προσώπων, του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, που ζητούσαν να πληροφορηθούν αν ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική υπηρεσία της Cosmote επικοινώνησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και ζήτησε τη νομική του θέση επί του θέματος, αν δηλαδή είναι νόμιμο να παράσχει ο πάροχος ενημέρωση ή όχι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λόγω του ότι εκτιμήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι δεν ήταν σαφείς οι διατάξεις και χρήζουν ερμηνείας, αποφασίστηκε από τον ίδιο να υπάρξει επίσημη γνωμοδότηση, η οποία θα λειτουργήσει ως «πιλότος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v