Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά η αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου

Η Κοινοπραξία «Uni Systems - PriceWaterhouseCoopers Busines Solutions - Real Consulting» αναδείχθηκε ανάδοχος για τη σύναψη της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης «Εκπόνηση Επιχειρησιακών Μελετών Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Διαχείρισης (ΟΠΣΥΔΔ)».

Προχωρά η αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου

Η Κοινοπραξία «Uni Systems - PriceWaterhouseCoopers Busines Solutions - Real Consulting» αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου «Εκπόνηση Επιχειρησιακών Μελετών Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Διαχείρισης (ΟΠΣΥΔΔ)».

Πρόκειται για τμήμα της Συμφωνίας-Πλαίσιο για το Έργο «Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση», που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, η Ένωση Εταιρειών «Uni Systems Συστήματα Πληροφορικής Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία - PriceWaterhouseCoopers Busines Solutions Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επιχειρηματικών και Λογιστικών Υπηρεσιών - Real Consulting Παροχή Επιχειρησιακών Λύσεων Πληροφορικής Α.Ε. αναλαμβάνει το έργο αντί του συνολικού ποσού των 2.656.900 ευρώ (3.294.556 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Το έργο θα ολοκληρωθεί από τον Ανάδοχο εντός οκτώ μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης.

Περιεχόμενο Εργασιών Εκτελεστικής Σύμβασης

Η εκτελεστική σύμβαση αφορά την παροχή υπηρεσιών για την εκτέλεση των παρακάτω ενοτήτων εργασιών της Συμφωνίας-Πλαίσιο:

Α. Εκπόνηση Επιχειρησιακών Μελετών

Οι Επιχειρησιακές Μελέτες θα εκπονηθούν για τις ακόλουθες Θεματικές / Λειτουργικές Περιοχές:

  • Προϋπολογισμός
  • Εκκαθάριση / Πληρωμές
  • Θησαυροφυλάκιο
  • Λογιστική
  • ΓΔΟΥ

Η εκπόνηση των Επιχειρησιακών Μελετών έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση ενός πρότυπου μοντέλου επιχειρησιακής λειτουργίας για κάθε μία από τις παραπάνω λειτουργικές περιοχές, με στόχο τον υλοποίηση του εκσυγχρονισμού των σχετικών διαδικασιών και της ολοκλήρωσης των λειτουργικών περιοχών.

Περιλαμβάνει Βασικές Αρχές, Επιχειρησιακές διαδικασίες που θα καλύπτουν όλους τους Φορείς, Gap Analysis σε βασικές διαδικασίες (rough gaps) μεταξύ του κεντρικού μοντέλου και όλων των επιμέρους Φορέων, όρια απόκλισης των Φορέων από το κεντρικό πρότυπο.

Β. Παρουσίαση των λειτουργικοτήτων / δυνατοτήτων των υποσυστημάτων της πλατφόρμας λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του νέου πληροφοριακού συστήματος

Σκοπός είναι η αρχική εκπαίδευση των χρηστών στις λειτουργικότητες / δυνατότητες των υποσυστημάτων της πλατφόρμας λογισμικού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του ΟΠΣΥΔΔ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ενότητας θα οργανωθούν συναντήσεις στις οποίες:

  • Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες των υποσυστημάτων της πλατφόρμας λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του νέου πληροφοριακού συστήματος
  • Θα αναλυθεί / εξειδικευτεί ο τρόπος κάλυψης των απαιτήσεων των χρηστών από την τυποποιημένη (standard) λειτουργικότητα των υποσυστημάτων της πλατφόρμας λογισμικού, με έμφαση στις δυνατότητες αυτοματοποίησης και διευκόλυνσης των διαδικασιών του νέου τρόπου λειτουργίας

Γ. Διοίκηση και Προετοιμασία Έργου

Στο πλαίσιο της ενότητας o Ανάδοχος θα παρέχει το σύνολο των απαιτούμενων υπηρεσιών για:

  • Τη δημιουργία του σχήματος οργάνωσης και διοίκησης το οποίο θα ακολουθηθεί σε όλη τη διάρκεια του Έργου και θα εξειδικεύεται σε κάθε εκτελεστική σύμβαση βάσει του αντικειμένου της και των εκάστοτε απαιτήσεων.
  • Την οργάνωση, διοίκηση και τον καθημερινό συντονισμό του Έργου της παρούσας εκτελεστικής. Ο Ανάδοχος θα συγκροτήσει ομάδα διοίκησης του Έργου, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση του πλάνου των εργασιών της εκτελεστικής σύμβασης, την καθημερινή παρακολούθηση έγκαιρης υλοποίησης, την αναγνώριση κινδύνων και ζητημάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο της υλοποίησης, καθώς και τον καθημερινό συντονισμό των εμπλεκόμενων θεματικών ομάδων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v