Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Οι εργαζόμενοι έχασαν 40% της αγοραστικής δύναμης

«Προεκλογικά και ανεπαρκή μέτρα την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης», υποστηρίζει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Οι εργαζόμενοι έχασαν 40% της αγοραστικής δύναμης

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προεκλογικά, ανακοίνωσε μια καθυστερημένη και ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δήλωσή της.

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, και η κυβέρνηση επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα», σημειώνει.

«Ο λαός θα δώσει την απάντησή του στις εκλογές», καταλήγει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττει και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Τώρα, προεκλογικά, ανακοίνωσε μια καθυστερημένη και ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Πανηγυρίζει για την αύξηση των συντάξεων, αποκρύπτοντας ότι οφείλεται στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2017, ενώ έχει στερήσει από τους συνταξιούχους τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά τους.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ο λαός γνωρίζει, η μόνη λύση σήμερα είναι η πολιτική αλλαγή και θα δώσει την απάντησή του στις εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v