Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΥΠΑ: Υποβολή αιτήσεων σε πρόγραμμα για την αυτοαπασχόληση Ρομά

Απευθύνεται σε άνεργους Ρομά, ηλικίας 20 έως 44 ετών, και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με 1,5 εκατ. ευρώ. Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έως τις 20 Φεβρουαρίου.

ΔΥΠΑ: Υποβολή αιτήσεων σε πρόγραμμα για την αυτοαπασχόληση Ρομά

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης νέων ελεύθερων επαγγελματιών Ρομά, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με ποσό 1,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο προγράμματος 12μηνης διάρκειας.

Πρόκειται για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά». Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 14.800 ευρώ, που θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος που εξέδωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ).

Η ΔΥΠΑ θα έχει την ευθύνη για όλες τις διαδικασίες επιλογής, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος ελεύθερων επαγγελματιών Ρομά, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης επισήμανε: «Σταθερός στόχος μας παραμένει η κοινωνική ενσωμάτωση, η άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη που υλοποιεί το σχετικό πρόγραμμα, ενώ το επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να εξειδικεύσουμε, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, την υλοποίηση μιας ειδικής δράσης που θα στοχεύει στη στήριξη των γυναικών Ρομά, προκειμένου να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση».

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση 101 ανέργων Ρομά, ηλικίας 20 έως 44 ετών, στην αυτοαπασχόληση, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής. Η χρηματοδότηση θα καταβάλλεται ως εξής:

  • 1η δόση: 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση: 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α' εξάμηνου από την έναρξη
  • 3η δόση: 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β' εξάμηνου από την έναρξη

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ άνεργοι Ρομά, ηλικίας 20-44 ετών. Η αίτηση χρηματοδότησης και η πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου υποβάλλεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Μεταξύ άλλων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ΔΥΠΑ και να λάβουν βεβαίωση από κέντρο κοινότητας ή/και κοινωνική υπηρεσία δήμων ότι κατοικούν σε οικισμό/ καταυλισμό Ρομά. Από τις επιλέξιμες δραστηριότητες εξαιρούνται οι καντίνες, τα κυλικεία, τα περίπτερα, η εκμετάλλευση φορτηγού Δ.Χ., τα τυχερά παιχνίδια κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση της ΔΥΠΑ https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v