Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γήπεδο ΠΑΟ: Οικονομική προσφορά από κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-Άκτωρ-Μυτιληναίο

Στις 2 Φεβρουαρίου θα γίνει η αποσφράγιση της προσφοράς που κατατέθηκε. Δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό η Ιντρακάτ. Δεν επιβεβαιώνει τη θέση της η Άβαξ. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες. Το κόστος φτάνει τα 123 εκατ. ευρώ.

Γήπεδο ΠΑΟ: Οικονομική προσφορά από κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-Άκτωρ-Μυτιληναίο

Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-Άκτωρ-Μυτιληναίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε στον εξ αναβολής διαγωνισμό για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, με αναθέτουσα αρχή τον Δήμο Αθηναίων. Στον εν λόγω διαγωνισμό δεν συμμετείχε η Iντρακάτ, ενώ δεν επιβεβαιώνεται η μη συμμετοχή της Άβαξ.

Οι οικονομικές δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να αποσφραγιστούν την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και εφόσον ελεγχθούν και δεν υπάρξουν ενστάσεις, ο Δήμος Αθηναίων θα ανακηρύξει τον προσωρινό ανάδοχο του έργου και θα ακολουθήσει η τυπική διαδικασία οριστικής κύρωσης και υπογραφής της σύμβασης.

Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες και στόχος είναι το γήπεδο να είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2026, παραλλήλως με την ανάπλαση της περιοχής. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται για ποσό 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για ποσό 8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανακάμψης. Η ανάθεση προβλέπει τόσο τη μελέτη όσο και την κατασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v