Στην κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα/AD Holdings και επίσημα τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ

Στην κοινοπραξία περνά το μεταλλείο της Λάρυμνας και το εργοστάσιο, καθώς και το μεταλλείο του Λουτσίου, μαζί με τις εδαφικές εκτάσεις και τις εκεί εγκαταστάσεις, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα/AD Holdings και επίσημα τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ

Την τελική κατακύρωση του διαγωνισμού για τη ΛΑΡΚΟ στην κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα / AD Holdings ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν μη συνδρομής των προϋποθέσεων για την ενεργοποίηση της ρήτρας εκατέρωθεν πλειοδοσίας στον διαγωνισμό που διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου για τη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται στη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ και περιλαμβάνουν:

α) το μεταλλείο της Λάρυμνας, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα και το μεταλλευτικό εργοστάσιο, εδαφικές εκτάσεις, και εκεί ευρισκόμενες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, και

β) το μεταλλείο του Λουτσίου, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα μαζί με εδαφικές εκτάσεις και τις εκεί ευρισκόμενες εγκαταστάσεις,

το ΤΑΙΠΕΔ προέβη την 30.01.2023 στην τελική κατακύρωση του διαγωνισμού στην κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings AG».

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό τίμημα του deal αναμένεται να ανέλθει στα 6 εκατ. ευρώ ενώ ο νέος ιδιοκτήτης θα παραλάβει το ενεργητικό της εταιρείας, απαλλαγμένο από βάρη πιστωτών και χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Ο ίδιος, λένε ενημερωμένες πηγές, θα αποφασίσει στη συνέχεια για τον αριθμό του προσωπικού που θα προσλάβει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v