Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΕΑ: Σημαντική στήριξη στις επιχειρήσεις τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

«Είναι θετικό ότι με το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών που ανακοινώθηκε διευκολύνονται σημαντικά οι επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας των δυσκολιών που δημιούργησαν η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, αλλά και η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού», τονίζει η Σ. Εφραίμογλου.

ΕΒΕΑ: Σημαντική στήριξη στις επιχειρήσεις τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μετά την εξειδίκευση των μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας, που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, από τους αρμόδιους Υπουργούς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση παρέχουν μια σημαντική στήριξη σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από τις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών.

Είναι θετικό ότι με το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών που ανακοινώθηκε διευκολύνονται σημαντικά οι επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας των δυσκολιών που δημιούργησαν η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, αλλά και η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού.

Επί σειρά ετών, ο επιχειρηματικός κόσμος αγωνίζεται με κουράγιο και επιμονή, ενάντια σε απρόβλεπτες δυσκολίες. Η στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας είναι καθοριστική, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες ανάσες ρευστότητας και να διατηρηθούν συνθήκες ομαλότητας στην αγορά και στην πραγματική οικονομία.

Μέχρι τώρα, με κοινή προσπάθεια από την Πολιτεία και τις επιχειρήσεις, η ελληνική οικονομία αντέχει και αναπτύσσεται, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον υψηλών προκλήσεων και αβεβαιότητας. Στην ίδια κατεύθυνση οφείλουμε να συνεχίσουμε, προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης μέρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v