Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεπαρουσιαστής στο στόχαστρο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας. Δεσμεύτηκε η περιουσία. Είχε μόλις λάβει από το Δημόσιο 10 εκατ. ευρώ όπου χρωστά πάνω από 20 εκατ.

Τηλεπαρουσιαστής στο στόχαστρο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με εταιρείες-φαντάσματα αλλά και υπαρκτές εταιρείες, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με πρωταγωνιστή γνωστό Έλληνα τηλεοπτικό παραγωγό και τηλεπαρουσιαστή, αποκάλυψε ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμά του γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, πλέον του τηλεοπτικού παραγωγού, εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.

Με απόφαση του κ. Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των επτά φυσικών προσώπων και των εμπλεκόμενων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αρχής, ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους και άλλα άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. 

Παράλληλα, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες και πριν τη γνωμοδότηση της Αρχής, δόθηκε στον παραγωγό από το Δημόσιο οικονομική ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ. Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v