Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gastrade: Τέλος 2023 η απόφαση για δεύτερο σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

Η νέα πλωτή μονάδα, η οποία θα έχει δυνατότητα αεροποίησης 10 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, αναμένεται να κοστίσει περίπου 500 εκατ. ευρώ, τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κωστής Σιφναίος.

Gastrade: Τέλος 2023 η απόφαση για δεύτερο σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

H Gastrade αναμένει να λάβει απόφαση για το αν θα κατασκευάσει δεύτερη Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης & Αεριοποίησης (FSRU) στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της ελληνικής εταιρείας Κωστής Σιφναίος

Η εταιρεία κατασκευάζει ήδη τον πρώτο της πλωτό τερματικό σταθμό LNG στο ακρητικό λιμάνι. 

Η νέα πλωτή μονάδα, η οποία θα έχει δυνατότητα αεροποίησης 10 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, αναμένεται να κοστίσει περίπου 500 εκατ. ευρώ, τόνισε ο κ. Σιφναίος στο Reuters. 

H επενδυτική απόφαση θα ληφθεί προς το τέλος του 2023, πρόσθεσε. 

«Αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη από την πλευρά της προσφοράς. Υπάρχει η Ουκρανία η οποία δεν γνωρίζουμε τι ανάγκες θα έχει μετά τον πόλεμο και υπάρχει μια ξεκάθαρη στροφή από όλες τις χώρες στην περιοχή για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο» υπογράμμισε.

Η εταιρεία προσβλέπει στην κάλυψη ζήτησης από την Ουκρανία και τη Μολδαβία, σημείωσε. 

Το φυσικό αέριο από τον τερματικό σταθμό θα μπορούσε να καταλήγει στην Ουκρανία μέσω του ανενεργού σήμερα αγωγού που μετέφερε ρωσικό αέριο στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, υποστήριξε ο Σιφναίος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v